Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските

...
Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските
Коментари Харесай

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничавания върху чиповете и глобите, ориентирани към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха забележителен удар върху напредъка на страната в региона на изкуствения разсъдък.

Въпреки това тези компании интензивно търсят други възможности и укрепват устойчивостта си, с цел да устоят на тези репресии.

Съобщава се, че Китай ускорява напъните си за основаване на съперници на Nvidia, водещия производител на чипове в света. Подкрепена от вложители, свързани с държавното управление на Гуанджоу, Shanghai Biren Intelligent Technology Co. (Biren) получи обещана инвестиция в размер на $280 милиона.

Освен това източниците на Bloomberg настояват , че Biren се стреми да получи в допълнение финансиране от държавното управление на Хонконг. Междувременно различен китайски стартъп за AI чипове, Moore Threads, сполучливо си обезпечи забележителна сума посредством кръг на финансиране от серия В.

Тези събития носят облекчение за китайските софтуерни колоси като Baidu и Tencent Holdings, които са надълбоко ангажирани с нововъведенията в региона на изкуствения разсъдък. Въпреки това те разкриха, че са се запасили с задоволително чипове на Nvidia, с цел да поддържат настоящите си интервенции.

Baidu самоуверено съобщи, че нейният финален AI модел се конкурира с GPT-4 на OpenAI. Едновременно с това Alibaba показа собствен личен AI модел, Tongyi Qianwen 2.0, който може да се похвали с благоприятни условия за схващане, писане на текстове, разсъждаване и попречване на подправени усещания.

През октомври Министерството на търговията на Съединени американски щати разкри ограничавания за чиповете, ориентирани към AI бранша в Китай, като мярка за възпрепятстване на военните достижения на страната, употребяващи тази технология.

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР