Налагането на допълнителни условия на България за влизането ѝ в

...
Налагането на допълнителни условия на България за влизането ѝ в
Коментари Харесай

ЕК: Налагането на нови условия за Шенген пред България е несправедливо

Налагането на спомагателни условия на България за влизането ѝ в Шенгенското пространство е " незаслужено " по отношение на напъните, положени от страната, съобщи в понеделник заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович, представен от Анадолската организация.
 
По време на конференция публицист му напомни, че Австрия и Нидерландия се опълчват на присъединяване на България в Шенген. Тогава Шефчович акцентира, че и България, и Румъния са изправени пред същата обстановка, като добави, че двете страни вършат всичко допустимо, с цел да се приготвят за участие.

 

Беше издигнат и въпросът за това, че голям брой страни оферират опцията за създаване на стена за отбрана на външните граници.

В отговор Шефчович съобщи, че те не поддържат разновидността със стената и означи, че считат финансирането от Европейския съюз за уместно за необятен набор от ограничения. Някои от тях са: инсталиране и поддръжка на системи за наблюдаване, закупуване на съоръжение, което да бъде предоставено на Фронтекс, възобновяване или разширение на граничните пунктове, образование на граничари и поддръжка за обмисляне при изключителни обстановки.

 

Шенгенското пространство обгръща по-голямата част от Европейски Съюз и всички членове на Европейската асоциация за свободна търговия (Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария).

 

На 8 декември предходната година Съветът на Европейския съюз взе решение да анулира граничния надзор с Хърватия.

 

Източник: БГНЕС

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР