Налага ви се да направите скрийншот на телефона си, но

...
Налага ви се да направите скрийншот на телефона си, но
Коментари Харесай

Как да направите скрийншот на смартфон

Налага ви се да извършите скрийншот на телефона си, само че не знаете по какъв начин? Не се тревожете, има лесни способи. Специално за смарт телефоните с Android има характерни способи за избрани производители, други пък са вградени в операционната система. От MakeUseOf описват за най-подходящите способи.

1. Използвайте директните пътища в Android.

Натиснете по едно и също време и задръжте бутона „ Power “ и бутона за намаляне на звука. Ще видите къса анимация на екрана, последвана от удостоверение в лентата за вести, че действието е сполучливо.

Ако този способ ви е комфортен, може да го прилагате постоянно когато ви се постанова да вършиме скрийншоти на устройството си. Има хора, които го намират за извънредно неуместен, за тях има други способи.

2. Използвайте клавишните комбинации, предоставени от производителя на телефона.

Не всички телефони употребяват общоприетия способ за Android. Например, Samsung устройствата изискват от вас да натиснете бутоните Power + Home, с цел да извършите скрийншот. След това процесът е същият. Ще ви бъде обещано удостоверение и изображението ще се покаже в приложението ви за галерията.

Някои телефони употребяват общоприетия способ, само че имат и спомагателни варианти. Например на някои устройства на Sony можете да натиснете бутона „ Power “, с цел да влезете в менюто с варианти. Оттам можете да извършите скрийншот и да запишете видео на протичащото се на екрана.

Телефоните от Motorola, LG и HTC употребяват общоприетия способ.

3. Използвайте приложения от трети страни.

Има доста положителни приложения на трети страни за скрийншоти. Тяхната съществена функционалност е същата като метода в заводската версия на Android, само че те оферират някои готини спомагателни функционалности. Приложенията, които може да тествате първо са Screenshot Easy и Super Screenshot.

4. За устройства работещи с по-стари версии от Android 4.0.

Преди въвеждането на Android 4.0 Ice Cream Sandwich през октомври 2011 година, нямаше метод да се направи скрийншот благодарение на операционната система. За благополучие, малко хора употребяват остарели версии на Android на телефоните си. Но в случай че сте принудени да употребявате Gingerbread или Honeycomb - може би тъй като главното ви устройство е обещано за ремонт и употребявате остарял авариен, би трябвало да знаете по какъв начин да извършите скрийншот.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР