Налага се спешен ремонт на АМ Тракия след катастрофата между

...
Налага се спешен ремонт на АМ Тракия след катастрофата между
Коментари Харесай

Две са версиите за тежката катастрофа на АМ Тракия

Налага се незабавен ремонт на Автомагистрала " Тракия " след злополуката сред тир и цистерна през вчерашния ден.

От през днешния ден до края на седмицата придвижването от 5-тия до 9-тия км на Автомагистрала " Тракия " в платното от София към Пловдив и Бургас е спряно. Какво ще се ремонтира в този момент ще разберем от Иво Никодимов. Добър ден.

Катастрофата стана в региона на седмия километър на автомагистралата. Следствие на пожара, който е провокиран от горивото, което е транспортирано от авариралата цистерна е повреден съществено износващия слой асфалт на автомагистралата. Поражения има и по мантинелите.

От през днешния ден до края на седмицата точно този пласт ще бъде сменен, ще бъдат инсталирани и нови мантинели. През това време придвижването е в двете посоки в платното от Бургас и Пловдив към София.

От понеделник пък платното посока столицата в същия сектор ще бъде затворено и там ще се извърши същия ремонт, защото и по неговата настилка има увреждания, само че те са по-малки. Тогава придвижването ще е в двете посоки в платното от София към вътрешността на страната.

Продължава и следствието на аргументите за случая. На този стадий има две версии - едната е здравословен проблем на водача на цистерната - позволява се, че може да му е прилошало.

Установено е към този момент, че той е почивал, съгласно разпоредбите, преди да потегли. От експертизите ще стане ясно и дали цистерната е била вярно натоварена. Има възможност, в случай че горивото е било под нужното равнище то да е станало причина за дебалансирането и възникването на тежката злополука.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР