Накрая вие сам поставихте въпроса - защо не се решава?

...
Накрая вие сам поставихте въпроса - защо не се решава?
Коментари Харесай

Правосъдният министър Зарков: В обществото има съмнение, че има хора над закона - заради пагона, функциите...

" Накрая вие самичък поставихте въпроса - за какво не се взема решение? Едното е, че не знаем какво да създадем. Ето ние в този момент като служебно държавно управление сме показали. Другата е, че някой го е боязън да го направи ", изясни Зарков пред Българска национална телевизия.

Той попита какво пречи да се реши този въпрос, който не му се коства сложен. " Какво общо има с Иван Гешев механизма за следствие на основния прокурор, който може да се споделя по различен метод и ще се споделя един ден по различен метод и се е казвал по различен метод. Можем ли да си позволим да сме на опашката на Европа, да не се влиза в Шенген, да не може да задълбочим интеграцията си, тъй като имаме 75 каузи в Страсбург, по които сме наказани, тъй като имаме отрицателни отчети, защото не намираме силата или волята да решим един въпрос, който към този момент е написан, разказан и знаем какво би трябвало да се направи ", счита правосъдният министър.

Той разяснява тематиката за правосъдната промяна, като сподели, че би трябвало политическа, личностна и систематична смяна, с цел да може да има резултат. " Това не са противоставящи се въпроси. Аз скоро навърших 40 и най-малко от 20 се въртим в един кръг. Не че ще спре дебатът за постоянно, само че да отиде на друго равнище. От какъв брой време се приказва, че няма механизъм, който дейно да проверява основния прокурор. В Страсбург, където е Европейския съд за правата на индивида, става дума от 2009 година ", разяснява Зарков.

 

Той съобщи, че не губи фокус. " Ние положихме големи старания за влизането ни в Шенген и постигнахме доста огромни резултати. Няколко министри, министър-председателят и изключително президентът направиха съвсем невъзможното ", регистрира Зарков.

Той изясни, че скептичните страни свързват механизма за Шенген с този по инспекция и съдействие. " Ако успеем в тези няколко седмици, в този парламент, да приемем този закон, имаме всички учредения да считаме, че ще имаме добър отчет. Като имаме добър отчет от Европейска комисия, ще може да желаяме преустановяване на механизма за инспекция, като поискахме този механизъм, ще свалим причините на Нидерландия и ще осъществяваме това, което успяхме да реализираме и да влезем в Шенген ", счита Зарков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР