Наказателното дело срещу разследващия журналист от сайта Медуза Иван Голунов

...
Наказателното дело срещу разследващия журналист от сайта Медуза Иван Голунов
Коментари Харесай

Москва се отказа да съди журналиста Голунов

Наказателното дело против проверяващия публицист от уеб страницата " Медуза " Иван Голунов е прекъснато, разгласи съветският вътрешен министър Владимир Колоколцев. Журналистът бе задържан предишния четвъртък в Москва и бе обявено, че у него е открит синтетичен опиат, а при обиск в дома му са открити по-големи количества от същата дрога, както и кокаин и мерителна везна. Голунов бе упрекнат в владеене и разпространяване на опиати. Делото през вчерашния ден е прекъснато заради недоказване на виновност на Голунов, разгласи министърът. Журналистът ще бъде освободен от ареста до края на деня, увери още той.

Министърът добави, че ще изиска от президента Владимир Путин да бъдат уволнени началникът на ръководството за битка с противозаконната търговия с опиати в Министерство на вътрешните работи Юрий Девяткин и шефът на отдела за битка с опиатите в държавното управление на Москва Андрей Пучков.

Арестът и обвиняванията против Голунов провокираха остра реакция на публицистите в Русия и по света. Три водещи стопански съветски издания излязоха с идентични първи страници със заглавие " Ние сме Иван Голунов ". Журналистът е прочут с следствията си против корупционни практики в Москва.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР