Наказателното дело срещу Citigroup и Deutsche Bank ще се забави

...
Наказателното дело срещу Citigroup и Deutsche Bank ще се забави
Коментари Харесай

Австралийската прокуратура манипулира документи по делото за картел между Citi и Deutsche Bank

Наказателното дело против Citigroup и Deutsche Bank ще се забави с един ден, защото юристите на обвинените банки са се оплакали в понеделник, че прокуратурата им е предоставила манипулирани документи с показания на основни очевидци, съобщи Reuters. Това оставя опцията цялата правосъдна процедура да се отсрочи за следващата година, вместо да се позволи релативно бързо.

Двете капиталови банки и техният някогашен клиент Australia and New Zeland Banking Group (ANZ), както и някои от техните изпълнителни шефове, са упрекнати в укриване на финансова информация от вложителите при издаването акции на ANZ на стойност 2,5 милиарда австралийски $ (или към 1,7 милиарда щатски долара) през 2015 година

Адвокатите на отбраната възнамеряваха да стартират да разпитват проверяващите от Австралийската комисия за конкуренцията и отбрана на потребителите (ACCC). Правителственият орган повдигна обвиняванията против банките и техните мениджъри, само че породиха подозрения по отношение на методите им за приемане на информация от очевидците.

Срещу Citigroup и Deutsche Bank показания дава JPMorgan, която също е взела участие в договорката, само че се е съгласила да сътрудничи с управляващите в подмяна на имунитет по делото. Адвокатите на отбраната пробват да получат информация от регулатора от най-малко година, " само че може да се каже, че досега той е неуслужлив ", разяснява бранителят на Citigroup Дийн Джордан.

Според обвиняването банките са се облагодетелствали от позицията си за сметка на елементарните акционери. До момента нито един от обвинените не е пледирал пред съда, само че всички показаха, че ще се пазят против обвиняването, което може да ги вкара в пандиза. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР