Наказателният процес в никакъв случай не е предпоставка за извършване

...
Наказателният процес в никакъв случай не е предпоставка за извършване
Коментари Харесай

Татяна Дончева: НК не е предпоставка да се вършат простотии при акции

”Наказателният развой никога не е причина за осъществяване на простотии по време на акция. Това са правила и регламенти, които са належащо официални, с цел да сме сигурни, че се събират доказателства, а не се вършат уйдурми, и че съдът ще се произнася, спазвайки правилото на близост и ще му се показват доказателства, а не разкази на оперативни служащи. ” Това съобщи в предаването ”Неделя 150 ” водачът на ”Движение 21 ” Татяна Дончева.Базирайки се на богатия си юридически опит тя проучва акцията по задържането на кмета на " Младост " Десислава Иванчева в центъра на София в акция, блокирала придвижването на основен бул. за няколко часа.
Самата акция като дейности, дълготрайност и посягане върху права може да бъде осъществена по различен метод и за това няма никакви спънки в закона, безапелационна бе Дончева:

„ Къде ще се броят парите и по какъв начин ще вържем събитието, че са броени тези пари, които са открити в колата. Имате поемни лица, благоприятни условия за снимане на всичко, което се случва. До вас е Министерството на младежта и спорта – държавна постройка с необятно предверие. Има метод, по който да се върже, че тъкмо тези пари се броят във фоайето. Госпожа Иванчева, Петрова, Петкова да се реалокира там, да извършите процесуално-следственото деяние в непосредствена непосредственост и да не спирате придвижването за шест часа, да не се разправяте по този метод. “

В малко вътрешно-кухненски проект би трябвало да се набележат няколко метода за осъществяването на такива акции, без да се стига до крайности. Общественият отзив е негативен, разяснява Дончева.

Според Татяна Дончева жителите на „ Младост “ са дали своят вот на Десислава Иванчева доверие да упражнява активност, за която тя няма никаква подготовка:

„ Освен положителният протестиращ, Иванчева е фризьорка. Смятат ли жителите на " Младост ", които са учители, лекари, академични преподаватели, военни, чиновници на полицията и каквото желаете още като специалности – считат ли, че могат да възложат на една фризьорка ръководството на тяхната община? Тоест няма нито едно работно място в тази община, което тя би могла да упражнява, само че вие й дадохте властта тя да „ ръководи “ общината. "

Освен акцията против Иванчева и нейните механически характерности би трябвало да е ясно, че има други аргументи, които като общество са ни вкарали в безконечни корупционни схеми, означи още Дончева:

" Когато ние рекрутираме на разнообразни властови позиции хора, които нямат никакъв хабер от работата, за която ще дават отговор, те с изключение на да провеждат приемане на подкупи друго няма да създадат. "

Относно предлагането на Българска социалистическа партия за понижаване на депутатските заплати и ваканции Татяна Дончева уточни, че възнаграждението на народните представители не е огромно, а казусът е, че в Народното събрание влизат хора без качества за тази активност:

„ Корнелия Нинова и всяка „ съпротива “ може да си разреши такива плоски популистки ходове, когато няма грам фикция да измисли действителни решения на действително съществуващи проблеми. Само че всеки от нейната парламентарна група ще я попита: „ Когато приходите ви в Народното събрание са ви джобни пари, за какво си позволявате да смятате, че тези приходи са джобни пари за всичките ви парламентаристи? “
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР