Наказателен състав на Врачанския окръжен съд постанови осъдителна присъда за

...
Наказателен състав на Врачанския окръжен съд постанови осъдителна присъда за
Коментари Харесай

Осъдиха млада жена за катастрофа с трима загинали

Наказателен състав на Врачанския областен съд постанови неоправдателна присъда за 27-годишна жена с букви Ц. П., упрекната за причиняване на злополука с трима починали. Това оповестиха от пресцентъра на Съда, представени от Novini.bg.

``
реклама

Тя е приета за отговорна в това, че на 9 април 2018 година на пътя Монтана – Враца при километър 132+300 е нарушила Закона за придвижване по пътищата и е провокирала злополука, при която по несъобразителност е предизвикала гибелта на трима души, а на други двама - междинни телесни увреждания.
Подсъдимата Ц. П., която управлявала лек автомобил " Ситроен ", решила да предприеме изпреварване на движещия се пред нея рейс „ Сетра “, нараснала скоростта си на придвижване до 127.9 км/ч, навлязла в насрещната лента за придвижване, след което внезапно завила, с цел да се върне в своята лента. При тази маневра обаче тя изгубила надзор върху автомобила, той почнал да се движи зигзагообразно, върнал се в насрещната пътна лента и челно се блъснал в движещият се в своята лента " Форд Галакси ".

В този лек автомобил пътували пациенти, които били превозени за хемодиализа в многопрофилната болница в Монтана. На място починали водачът на " Форд " -а А. Б., седящият до него М. Й., а по-късно във врачанската болница умрял и още един от пасажерите – А. А. При пътно-транспортното произшествие са нанесени междинни телесни повреди на В. Л. и Д. А. от същия автомобил.

В правосъдната зала през днешния ден подсъдимата описа, че тя също е потърпевша при злополуката. До момента е претърпяла четири интервенции и ѝ предстоят още няколко хирургични интервенции за изваждане на пирони от тялото ѝ. Към околните на потърпевшите тя се обърна, през сълзи, с думите: " Не желаех това да се случи. Много скърбя за всичко, което съм ви предизвикала! Много пъти си мислих да отида при всеки от вас персонално да се извиня. И на мен ми беше мъчно. Не съм неприятен човек. Винаги съм се опитвала да действам добре. Колкото и да желая, не мога да върна времето обратно! Знам, че доста ориси съм засегнала! Съжалявам! ".
По искане на отбраната, делото мина по реда на съкратеното правосъдно разследване. Подсъдимата напълно призна всички обстоятелства, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт. За осъщественото закононарушение по несъобразителност съдът дефинира наказване от четири години и шест месеца " отнемане от независимост ", което след редуцирането с една трета, е три години. Изпълнението на това наказване се отсрочва с оптималния вероятен изпитателен период от пет години. За пет години, също покрай максимума, тя е лишена от правото да ръководи МПС. Присъдата бе постановена при превес на смекчаващи виновността условия, каквито са чистото ѝ правосъдно минало и положителните ѝ характеристични данни.

Тази присъда не е дефинитивна и може да бъде обжалвана или протестирана в петнадесетдневен период пред Софийския апелативен съд.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР