Наказанието, наложено от УЕФА на България заради расистките изстъпления на

...
Наказанието, наложено от УЕФА на България заради расистките изстъпления на
Коментари Харесай

Наказанието на УЕФА срещу България предизвика разочарование и остри критики

Наказанието, наложено от УЕФА на България поради расистките изстъпления на почитателите по време на футболния мач България-Англия преди две седмици, е прекомерно леко, обявиха антидискриминационни групи, представени от Асошиейтед прес.

" Ние сме разочаровани, че България няма да бъде изключена от квалификациите за Европейското състезание през 2020 година, като се има поради, че в тази страна към този момент има история на сходни прояви и там явно не са в положение да се оправят с проблемите, пред които са изправени ", се споделя в декларация на групата ФАРЕ, която е сътрудник на УЕФА в битката против расизма по стадионите и която прави мониторинг на високорискови мачове.

Друга организация, бореща се против расизма в спорта - " Кик Ит Аут ", също съобщи, че е " разочарована, само че не и сюрпризирана " от наказването, несъмнено от УЕФА, и прикани европейската футболна асоциация да премисли метода, по който дефинира такива наказания, тъй като той явно не работи.

" Според нас те (УЕФА) пропуснаха опция да изпратят безкомпромисно обръщение против расизма и дискриминирането ", се споделя в декларация на основаната в Лондон група.

С решението на УЕФА Българският футболен съюз е санкциониран с 85 000 евро, като 50 000 от тях са наложителната глоба за второ обвиняване за расистко държание. Дисциплинарната комисия на УЕФА също по този начин реши идващото домакинство на България в евроквалификацията против Чехия на 17 ноември да се играе без аудитория, а България е сложена на 2-годишна пробация, като при следващо нарушаване стадионът на националния тим ще бъде затворен за още една среща, като са вероятни и по-тежки санкции, в това число лишаване на точки или дисквалификация на тима.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР