Наказанието на подсъдим за жестоко убийство на пастир беше увеличено

...
Наказанието на подсъдим за жестоко убийство на пастир беше увеличено
Коментари Харесай

По-тежка присъда за убийство край Варна

Наказанието на обвиняем за грубо ликвидиране на овчар беше увеличено на 17 години затвор при второ разглеждане на делото. Апелативният съд във Варна почете подадения от Окръжна прокуратура-Варна митинг против размера на наказването, оповестиха от обвиняването.

На първа инстанция 41-годишния Дончо Д. беше наказан на 15 години отнемане от независимост при непоколебим режим. Въззивният съд удостовери присъдата на първоинстанционния във връзка с отчасти почетените цивилен искове на потърпевшите близки на жертвата. Подсъдимият ще би трябвало да заплати 80000 лв. на майката на убития и 40 000 лв. на неговата сестра, като обезщетение за нанесените неимуществени вреди, в резултат на закононарушението, ведно със законните лихви от датата на действието.

Престъплението било осъществено на 17 май 2020 година. След като се черпил с другари денем, подсъдимият Дончо Д. решил да пренощува в сграда до кошарата на татко си в гората на село Горен Чифлик. Там нощувал и 38-годишният овчар, който станал жертва на жестокото закононарушение.

Двамата мъже се засекли до постройката, като пастирът изискал цигари от сина на своя шеф. Той отказал да му даде и съгласно обясненията му, след отхвърли служителят на татко му го наругал. Това ядосало доста Дончо, който реагирал нападателно и почнал да бие 38-годишния мъж с дъска, а след това нанесъл удари с крайници и ръце на към този момент падналия на земята овчар.

След побоя обвиненият се прибрал в бараката и задремал. По-късно повикал незабавна помощ. Лекарите открили гибелта на 38-годишния овчар, който имал кръвонасядания по ръцете и тялото от побоя.

Решението на Апелативния съд във Варна предстои на обжалване пред Върховния касационен съд в 15-дневен период.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР