Наказание лишаване от свобода за срок от 5 месеца с

...
Наказание лишаване от свобода за срок от 5 месеца с
Коментари Харесай

Осъдиха майка, 6 години не плащала издръжки за децата й

Наказание отнемане от независимост за период от 5 месеца с 3-годишен изпитателен период наложи Районен съд – Русе на 27-годишната Е. Ю.

Наказанието е за това, че откакто е била наказана да заплаща прехрана за двете си деца, умишлено не изпълнила това свое обвързване 6 години.

През 2010 година тя заживяла на брачен начала с Г. Ф. в гр. Русе. Няколко месеца по-късно им се родил наследник, а на идната година – щерка. През 2013 година Е. Ю. се изнесла, повече не се върнала при децата и не ги потърсила. С решение от 19.07.2016 година тя била наказана да им заплаща месечна прехрана по 200 лева за всяко дете. Получила дубликат от този правосъден акт и знаела за него. Въпреки, че била трудоспособна, физически и душевен здрава, до 04.08.2022 година не превела нито една месечна прехрана. В хода на досъдебното произвеждане декларирала, че нямала средства, че имала още едно дете и била бременна с четвърто, както и че желаела делото да се гледа в нейно неявяване, тъй като живеела непрекъснато и работела в Гърция.

Съдът призна з Е. Ю. а отговорна и й наложи на наказване отнемане от независимост за период от 5 месеца с 3-годишен изпитателен период.  Присъдата предстои на обжалване и протестиране в 15-дневен период пред Окръжен съд – гр. Русе.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР