Наказание 6 години лишаване от свобода при първоначален строг режим

...
Наказание 6 години лишаване от свобода при първоначален строг режим
Коментари Харесай

Шест години затвор за рецидивист, ограбил жена в Орландовци

Наказание 6 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим на изтърпяване наложи Софийски градски съд (СГС) на 26-годишния Т. Е. за осъществен обир в изискванията на рисков рецидив, оповестяват от държавното обвиняване.

Обвинителният акт за закононарушение е импортиран от Софийска градска прокуратура (СГП) в съда на 07.09.2021 година

Делото в съда е прегледано по реда на глава XXVII от Наказателно-процесуален кодекс „ Съкратено правосъдно разследване “, като подсъдимият Т. Е. е признал напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт. Поради това наказването му е несъмнено по разпоредбите на член 58а от Наказателен кодекс, като наложеното наказване 9 години отнемане от независимост е понижено с една трета.

Подсъдимият е приет за отговорен в това, че на 08.12.2020 година към 06:30 часа в гр. София, кв. „ Орландовци “, лишил от владението на С. П. дамска чанта ведно със съдържащите се в нея пари и други движимости на обща стойност 388 лева, с желанието незаконно да ги присвои. За да отнеме движимостите, Т. Е. използвал мощ, като издърпал чантата от рамото на С. П. Грабежът е осъществен в изискванията на рисков рецидив, защото подсъдимият е бил двукратно осъждан на по 2 години отнемане от независимост, като и предходните осъждания са били за грабежи, всеки от които осъществен в изискванията на продължавано закононарушение.

Присъдата е постановена на 14.01.2022 година Тя не е дефинитивна и предстои на обжалване и протестиране.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР