Наказаха с глоба управител на транспортна фирма заради дребно хулиганство,

...
Наказаха с глоба управител на транспортна фирма заради дребно хулиганство,
Коментари Харесай

100 лева глоба за пловдивчанин, изплюл се в лицето на жена, защото разплакала детето му

Наказаха с санкция шеф на транспортна компания поради дребно безчинство, изразяващо се в непочтено държание към детска площадка. Абсурдната обстановка се е случила на 15 юни 2023 година, към 23:00 часа.
Прочетете още
Нарушителят, дружно със своята щерка и други лица бил на заведение в " Смирненски ". По същото време на детската площадка към заведението се намирала потърпевшата  заедно с детето си. Същата направила забележка на малолетната щерка на нарушителя. Момичето се разплакало и се върнало в ресторанта при татко си и неговите сътрапезници.Когато схванал какво се е случило, нарушителят излязъл на открито и потърсил сметка на дамата за това, че същата е разплакала детето му. Той бил обиден и се изплюл в лицето й, след което се прибрал в ресторанта.

 Свидетели на агресивното  държание са станали брачният партньор на потърпевшата жена, както и спътниците санкции мъж, които също били излезли на открито, с цел да видят какво ще се случи.

По мотив на осъществените непристойни по отношение на нея дейности дамата се съветвал с юрист, който сезирал прокуратурата  с тъжба. По жалбата било предоставено осъществяването на инспекция, като с разпореждане. Районен прокурор обаче отказал да образува досъдебно произвеждане и изпратил дубликат от постановлението на Началника на второ районно за осъществяване отговорност на нарушителя по реда на Указа за битка с дребното безчинство.

В тази връзка и бил формиран импортираният в съда акт за констатиране на демонстрация на дребно безчинство.

В тази връзка съдът е приел, че с дейностите си нарушителят е направил непристойна демонстрация и се е държал  оскърбително по отношение на  жената. Извършеното от санкции обаче се явява с по-ниска степен на социална заплаха в съпоставяне със сходни случаи, заради което не съставлява закононарушение. Така магистратите са решили да наложат по-лекото от двете различно планувани санкции, а точно санкция в най-малък размер от 100лева.

Решението предстои на обжалване в 24-часов период.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР