Накъсаните краища на косата са често срещан проблем, който може

...
Накъсаните краища на косата са често срещан проблем, който може
Коментари Харесай

Накъсани и сухи краища на косата – как да ги избегнем

Накъсаните краища на косата са постоянно срещан проблем, който може да бъде провокиран от разнообразни фактори като химически третирания, термично увреждане, неправилна грижа и даже погрешно хранене. За да предотвратите накъсването и да поддържате здравината и хубостта на косата си, е належащо да предприемете няколко стъпки, които включват вярна грижа, отбрана и поддържане, поучава puls.bg. Ето някои от най-ефективните способи за попречване на накъсаните краища.

Редовно подкастряне

Едно от най-важните неща, които можете да извършите, с цел да предотвратите накъсаните краища, е постоянното подкастряне на косата. Специалистите предлагат подкастряне на всеки 6-8 седмици. Това оказва помощ да се отстранен към този момент накъсаните краища и да се предотврати по-нататъшното им разпространяване нагоре по косъма.

Използване на верните артикули за грижа за косата

Изборът на подобаващи шампоани, балсами и маски е от значително значение за здравето на косата. Избягвайте артикули, съдържащи сулфати, парабени и алкохоли, които могат да изсушат и увредят косата. Вместо това, избирайте хидратиращи и възстановяващи артикули, които съдържат натурални съставки като арганово масло, кокосово масло и масло от шеа.

Правилно миене на косата

Мийте косата си с топла, а не с гореща вода, с цел да предотвратите изсушаването ѝ. Внимавайте да не търкате косата нападателно с забрадка след миене; вместо това, леко я попийте, с цел да премахнете непотребната влага. Използвайте широкозъбен гребен за разресване на мократа коса, с цел да избегнете раздробяване.

Защита от термично увреждане

Използването на сешоари, преси и маши за коса може да аргументи съществено увреждане и раздробяване на краищата. За да минимизирате този риск, постоянно използвайте термозащитен спрей или крем преди термична обработка. Освен това, пробвайте се да намалите честотата на потребление на тези уреди и да предпочитате по-ниски температурни настройки.

Хидратация и поддържане

Поддържането на хидратацията на косата е основно за попречване на накъсването. Използвайте надълбоко подхранващи маски и масла най-малко един път седмично. Натурални масла като кокосово, арганово и масло от жожоба са отлични за поддържане и хидратиране на косата. Можете да нанесете малко количество от тези масла върху краищата на косата, с цел да я запечатате и да предотвратите раздробяване.

Избягване на химически третирания

Химическите третирания като боядисване, изправяне и къдрене могат доста да увредят косата и да причинят раздробяване на краищата. Ако е допустимо, избягвайте или минимизирайте честотата на тези процедури. Ако въпреки всичко решите да се подложите на химическо отнасяне, уверете се, че употребявате висококачествени артикули и следвате сесията с надълбоко подхранващи грижи за косата.

Здравословно хранене

Здравословното хранене играе значима роля за здравето на косата. Уверете се, че консумирате задоволително витамини и минерали, като витамини А, С, D, Е, биотин и желязо. Храни като риба, ядки, семена, зелени листни зеленчуци и плодове са отлични източници на тези хранителни субстанции и могат да спомогнат за поддържането на здрава и мощна коса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР