Накъде отива Европа?“ ще обсъдят Петър Курумбашев в Пазарджик и

...
Накъде отива Европа?“ ще обсъдят Петър Курумбашев в Пазарджик и
Коментари Харесай

Накъде отива Европа ще ни каже Петър Курумбашев утре

„ Накъде отива Европа? “ ще обсъдят Петър Курумбашев в Пазарджик и младшите посланици на Европейския парламент от Профилирана гимназия " Иван Сергеевич Аксаков ", този петък от 14,30 часа.

Това е третият по ред представител на България в европарламента, който ще гостува в пазарджишката гимназия, като част от самодейностите " Коридорът е Европа ", след срещите с Искра Михайлова и Ангел Джамбазки. Гимназията е едно от 30-те учебни заведения посланици на европарламента в България по програмата на Информационното бюро в България. 
При гостуването си Курумбашев ще има опция като сътрудниците си да прегледа непрекъснатата галерия с снимки на пазарджишки фотографи " Пазарджик в Европа, Европа в Пазарджик " във фоайето на Гимназията и да премине по европейския кулоар на аксаковци, преди срещата с учениците в зала " Европа ". Там дружно ще дискутират по тематиката за бъдещето на Европа и ролята на България в общността.

По-късно, от 18.00 часа, евродепутатът, дружно с журналиста Мартин Карбовски, ще се срещнат с младежи от Пазарджик в хотел " Хебър ". Темата на срещата е същата - " Накъде отива Европа? ".

Петър Курумбашев е член на Комисията по индустрия, проучвания и енергетика (ITRE) и единственият член на Комисията по превоз и туризъм в Екологичен потенциал (TRAN) от България. Той работи интензивно за стимулирането на прехода на транспортния бранш към чиста сила посредством насърчаването на електрическата подвижност и потреблението на горивни кафези и водород.

През март получи премията за евродепутат на годината в категория " Транспорт " по време на тазгодишното издание на състезанието MEP Awards.

В Комисията по индустрия, проучвания и енергетика в Екологичен потенциал (ИТРЕ) сега Курумбашев работи по отчет на тематика " Киберсигурност ", като една от основните му " борби " в Народното събрание е да има по-силна Европейска организация за киберсигурност (ENISA) – с повече пълномощия, повече чиновници и отговорности.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР