Наивна млада жена е станала жертва на страшно домашно насилие.

...
Наивна млада жена е станала жертва на страшно домашно насилие.
Коментари Харесай

Невинна свалка във Фейсбук завърши с ужасяващ кошмар и побоища в Пловдив

Наивна млада жена е станала жертва на ужасно домашно принуждение. Тя се влюбила в своя "принц от приказките ", като се срещнала с него във Facebook.

Комуникирали няколко месеца, без да се виждат и най-после решили да се срещнат. Мъжът изглеждал като същински романтик, явил се с голям букет от рози и по този начин връзката почнала. След известно време пловдивчанинът предложил на обичаната си да заживеят дружно и тя се пренесла в жилището му.

Жената имала предходен брак и 15-годишен наследник, с някогашния си брачен партньор поддържала положителни връзки. Детето живеело при брачна половинка й, тъй като тя била болна и трябвало да преодолее казуса си сама, без да травмира околните си.

Скоро, откакто се пренесла при новия си обичан, някогашният брачен партньор се обадил, с цел да обсъдят неотложен проблем, обвързван с детето им. Заради това новият ухажор вдигнал всеизвестен скандал. Същите подиуми на ревнивост се повторили и след няколко дни, когато по телефона звъннал остарял другар на дамата. Скандалите станали всекидневие в живота на новата двойка и мъжът почнал постоянно да протяга ръка на обичаната си. При един от побоите дамата се озовала в болница със строшени зъби, по-късно обаче тя не подала сигнал в полицията, а траяла да живее с насилника си.

При идващ свиреп побой той счупил ключицата й. След като още веднъж била призната в болница, родителите на дамата и някогашният й брачен партньор, обезпокоени потърсили помощ от фондация "Джендър други възможности ". С нещастната млада жена, срината физически и душевен, почнали да работят психолог и правист. След като се съвзела, тя подала тъжба в полицията и почнало дело против агресора.

От "Джендър други възможности " работили с някогашния брачен партньор на дамата и с детето й.

Всички близки се сплотили към нея, с цел да я измъкнат от ужаса, който е изживяла.

Насилникът към този момент се е сдобил с ограничаваща заповед. Станало ясно, че предходният му брак се разпаднал поради сходно домашно принуждение над брачната половинка му. Той признал пред психолози, че има проблем с алкохола и на него също му било помогнато. Той бил включен в стратегия за превъзмогване на алкохолна взаимозависимост.

Подобни случаи на домашно принуждение има постоянно. Само предходната година в Пловдив са гледани 234 каузи за такава експанзия. А градът под тепетата е на второ място по брой такива каузи, сподели на конференция юрист Милена Кадиева от фондацията.

По сходен метод след работа с "Джендър други възможности " на млада жена да изплува от призрачен сън и да стартира работа като графичен дизайнер. Жената живеела с мъж на фамилни начала в чужбина. Била подлагана на гнет и денонощен побой и се прибрала в България дружно с детето си. Бившият й сътрудник пристигнал след нея и почнал да я заплашва, че ще отвлече детето й. От фондацията са помогнали на изплашената жена да завоюва делото и да стартира работа като графичен дизайнер.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР