Наистина ли цените в южната ни съседка тази година са

...
Наистина ли цените в южната ни съседка тази година са
Коментари Харесай

Ето какви са цените в Кавала и Тасос

Наистина ли цените в южната ни съседка тази година са по-високи?

От началото на годината слушаме по какъв начин цените в Гърция тази година се усилват и по какъв начин става все по-скъпо за почиване там. Дали обаче това е по този начин? 

Проверка на businessnovinite.bg сподели, че в Северната част на Гърция, Кавала и на остров Тасос няма значително повишаване на храните и напитките. Някои неща са с малко по-високи цени, само че никога не е нещо фрапантно. Същото важи и за магистралните такси. Техните цени са към 2-3 евро според каква част от автомагистралата ползвате.

Цената за кола с четиричленно семейство за ферибота към Тасос коства 35 евро в едната посока. От Керамоти за Тасос ферибот има през половин час.

Цени по заведенията

Цената на едно кафе еспресо е 2 евро или 4 лв.. Фрапето пък е 3 до 4 евро според от заведението. Капучиното върви в същия диапазон. Цените са абслютно същите като тези от предходната година по това време.

Продуктите на Coca-Cola от 250 мл. костват 2,50 евро или 5 лв.. Същата е цената и на студения чай. Фрешовете костват към 4 евро или 8 лв.. Бирата върви към 3-4 евро.

Гръцката салата коства към 8-9 евро. Порция гирос излиза към 10 евро. Солидна порция мусака коства към 10-11 евро. Пържените калмари костват към 12 евро, а октопод на грил излиза към 16-17 евро. Бургери може да харнете за към 12 евро. 

Алкохолните коктейли по плажните питейни заведения вървят сред 7 и 10 евро според от плажа и коктейла.

Цените в магазините на доста от продуктите са като тези в България.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР