Наистина ли боли, когато иглата влезе? Може ли лекарството да

...
Наистина ли боли, когато иглата влезе? Може ли лекарството да
Коментари Харесай

Истината за епидуралната упойка директно от анестезиолог

Наистина ли боли, когато иглата влезе? Може ли лекарството да забави раждането? Ще чувствате ли въобще нещо, в случай че ви сложат епидурална анестезия? Кога е най-подходящото време да ви я сложат?

Епидуралната анестезия може да предложи по този начин мечтаното облекчение на болката, само че има няколко неща, които ще желаете да знаете, в случай че сте решили да раждате с анестезия. Ето какво да очаквате, в случай че сте решили да раждате с епидурална анестезия:

Вероятно ще получите и катетър за урина

След слагането на упойката няма да сте в положение да се движите, още по-малко да ходите до тоалетна, тъй че евентуално ще ви слагат катетър, посредством който да се изпразва пикочния мехур. Това ще предотврати пострадвания на пикочния мехур по време на раждането, а и бебето излиза по-лесно при празен пикочен мехур.

Също по този начин по време на цезарово сечение, катетърът разрешава на лекарите да следят урината, тъй като това може да е първия симптом на пострадване на пикочния мехур.

Епидуралните (и спинални) лекарства могат да доведат до разпъване на пикочния мехур или проблеми при уриниране - друга причина за слагане на катетър.

В множеството случаи катетърът се слага след упойката, тъй че дамите не усещат нищо. Понякога не е допустимо слагането на катетът- да вземем за пример при вагинално раждане, той би трябвало да се извади директно преди напрягане.

Наистина ли се нуждаете от катетър? Не е наложително, всеки човек е друг, само че при високорискови бременности, наложително се слага.

Доста е бързо

Поставянето на епидурална анестезия е относително бърз процес- лишава 20-30 минути. Повечето пациенти са признателни, че са се отървали от тъгите.

Не е доста мъчително

Процедурата е следната: сядате на ръба на леглото или лягате встрани. Ще ви дадат течности за поддържане на обикновено кръвно налягане. Най-лошата част е инжектирането на лидокаин в гърба. Областта, в която е сложена инжекцията ще пари към 10-15 секунди. След това ще почувстване напън при слагането на катетъра. Възможно е някои от медикаментите да причинят сърбеж. Сърбежът нормално изчезва за към час. Краката ви ще изтръпнат и няма да може да ставате и да ходите.

Епидуралното слагане е стерилна процедура и би трябвало посетителите да изоставен стаята по време на слагането, с цел да се понижи вероятността от зараза.

Упойката ще в профил острата болежка, само че дамите не престават да усещат напън, което е добре, тъй като въпреки всичко би трябвало да имат надзор над напъването.


Упойката може да редуцира или удължи раждането

Когато раждането ще бъде секцио, упойката не управлява времетраенето, само че при естествено раждане може да окаже въздействие върху продължителността, според от това в кой стадий е поставена упойката.

Дори и да промени продължителността на раждането, упойката няма неподходящ резултат върху майката или бебето.

Не на всеки може да се слага епидурална анестезия

Почти на всички дами може да се сложи, само че има няколко случая, в които е неразрешено:

Мозъчен израстък или друго заболяване, което усилва натиска в мозъка

Инфекция в мястото на слагане на иглата

Ниските тромбоцити

Приемане на антикоагулационни медикаменти

Може да се сложи когато и да е

Ако сте сигурни, че желаете говорете със своя доктор по-рано.

Поставянето на епидуралната анестезия би трябвало да се случи, когато дамата има 4 см разобличаване.

Епидуралната анестезия се смята за най-ефективния способ за облекчение на болката.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР