Наистина има положителни сигнали от двустранните преговори между България и

...
Наистина има положителни сигнали от двустранните преговори между България и
Коментари Харесай

Франция отчита положителни сигнали между България и Северна Македония

Наистина има позитивни сигнали от двустранните договаряния сред България и Северна Македония, сподели френският държавен министър по европейските въпроси Клеман Бон след съвещанието на Съвета на Европейски Съюз по общи въпроси в Брюксел.

Той означи, че е посетил нашата страна след избирането на новото държавно управление, както и че неотдавна е разговарял с премиера Кирил Петков.

По неговите думи София и Скопие са съществено ангажирани в намирането на решение на двустранна основа.

Не мога да предскажа (как ще завършат преговорите), само че мога да потвърдя позитивните сигнали, добави Бон, представен от Българска телеграфна агенция.

По неговите думи, в случай че договарянията приключат сполучливо в идващите седмици, френското председателството на Съвета на Европейски Съюз следва да предприеме идващите стъпки.

Желаем това, само че през днешния ден не мога да кажа дали ще можем да стартираме договарянията, нужно е единогласие в Европейски Съюз. Всички страни от Европейски Съюз към този момент дадоха кардинално единодушие (за започване на договарянията със Северна Македония и Албания), с изключение на България.

Надявам се, че скоро е допустимо да преодолеем разликите и това да разреши началото на процеса, само че още е рано за ясни дати, уточни Бон.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР