Наистина двубоят между Фюри и Уайлдър се очертава да е

...
Наистина двубоят между Фюри и Уайлдър се очертава да е
Коментари Харесай

Фюри прибира $90 млн. от мача с Уайлдър

Наистина дуелът сред Фюри и Уайлдър се обрисува да е най-голямото събитие в бойните спортове тази година, а повода не е единствено в заряда на борбата посред им. Оказва се, че двамата тежкоатлети ще си разделят колосална сума пари, без значение от прогнозите на всички анализатори, че борбата е с предупреден край в интерес на британеца.

Споразумението сред двата щаба е за делба 60/40 в интерес на Фюри, тъй като точно той е притежателят на шампионския пояс на WBC. Същата скица бе приложена и през 2018 година, когато двамата разделиха общо $25 млн. след продажбата на pay-per-view абонаментите, до момента в който обезпечените пари бяха $4 млн. за Уайлдър и $3 млн. за Фюри.

Тази година сумата набъбва неведнъж до общо $50 млн. обезпечен хонорар, а прогнозите са, че малките екрани и стрийминг платформите ще обезпечат още към $100 млн. от pay-per-view.

Това значи, че „ Циганския крал “ ще изкара към $90 млн. без значение от изхода на дуела, а „ Бронзовия бомбардировач “ може да чака превод по банковата си сметка в размер на $60 млн.

Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър се изправят един против различен за трети път през последните три години. Първата им борба на 1 декември 2018 година приключи с невиждано тъждество, а победител с нокаут във втория конфликт на 22 февруари 2020 година стана Фюри. Тогава британецът лиши и купата международен първенец, версия WBC на своя противник. Мачът на 9 октомври в Лас Вегас е трети посред им. Той е самобитен реванш, който Фюри беше длъжен да даде на американеца.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР