Наиграхте се! Затворете си портфейлите! БСП не се продава, не

...
Наиграхте се! Затворете си портфейлите! БСП не се продава, не
Коментари Харесай

Нинова към опозицията на конгреса: Наиграхте се! Затворете си портфейлите! Оттеглям оставката си!

Наиграхте се! Затворете си портфейлите! Българска социалистическа партия не се продава, не е стока, Българска социалистическа партия е идея! Не импортирам в конгреса своята оставка.

С тези думи Нинова се обърна към смълчаната зала на конгреса на Българска социалистическа партия. И получи бурни овации!

Още не съм умряла. Наследството ми не е намерено, сподели тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова взе думата на съвещанието на 49-я конгрес на партията, откакто от делегатите пристигна предложение тя да отдръпна оставката си.

В момента сме на прага на рецесия с незнаен край, аргументи за нея има доста, само че мотивът съм аз, съобщи Нинова още при започване на изявлението си.

„ При цялата свършена работа, стотиците срещи, напъните ви, труда ви и покачващото се доверие в Българска социалистическа партия, сега ние сме на прага на рецесия с незнаен край. Причини за рецесията има доста, само че мотивът за нея съм аз. След загубата на европейските избори, незабавно на другия ден, не се чакаше оповестяването на резултатите, Георги Гергов ми изиска оставката. След него се включиха и други приятели. Отвори се остаряла рана “, сподели Нинова. И акцентира, че след пренареждането на листата за евровота е споделила, че отговорността носи Националният съвет.

„ Но моята визия за морал и достолепие в политиката, за персонален образец по какъв начин се носи отговорност, за съвременен европейски политик, не ми разреши това- да се укривам зад групова отговорност, т.е. безконтролно “, сподели още Корнелия Нинова и уточни, че е сбъркала в следствията.

Нинова напомни програмата, с която е определена преди три години: " Променяме Българска социалистическа партия, с цел да променим България ".

Обърна внимание, че партията е подмладена, половината от депутатите й са младежи. Каза, че е изпълнила обещанието си Българска социалистическа партия да има своя телевизия, избавен от прекъсване е и вестник " Дума ".

Българска социалистическа партия се трансформира в единствена съпротива и отказахме сделки за власт и пари, посочи тя в словото си.

Припомни и, че е направена " Визия за България ".

Оставката ми е осъзнато и премислено решение! Няма грам превзетост, съобщи Нинова.

За три седмици задкулисието мощно нахлу в Българска социалистическа партия. Не съм предполагала, че с оставката си мога да отприщя подобен яз, съобщи Нинова.

Усили се натискът да се върнем обратно, пусна се машината за подправени вести, сподели още тя.

Наиграхте се последната една седмица, затворете си портфейлите, уважаеми господа! Българска социалистическа партия не се продава, Българска социалистическа партия не е стока, Българска социалистическа партия не е идея. Ако можете да купите 10 - 20 търговци в храма, зад идеята стоят стотици, които не се търгуваме. По-скоро търговците ще изоставен храма, в сравнение с да ви позволим да го превземете от вътрешната страна, прочувствено съобщи Корнелия Нинова пред залата на фона на избухналите овации.

" Отворих кутията на Пандора. За две седмици видях по какъв начин всички пороци на Прехода, на бизнес ползи, на замяна, на натиска и парите, против които се борим в страната, мощно нахлуха в Българска социалистическа партия ", съобщи в словото си Корнелия Нинова. Според нея разнообразни политически и стопански лобита са задвижили ползите си за преодоляване на Българска социалистическа партия и за слагане отпред на нов ръководител. " На тези предприемачи, които извън се пробват да се бъркат в партийните ни работи, желая да кажа от тук, от това място, тъй като не вървя в кабинетите им: " Наиграхте се последната една седмица - затворете си портфейлите, уважаеми господа ", акцентира още Нинова.

Ще се оправим дружно и обединени в тази рецесия, продължи тя. И посочи, че виновност за създалата се обстановка в партията не носят членовете й, а тя.

Аз сътворих този безпорядък и аз ще подредя нещата, съобщи Корнелия Нинова.

Преди три години ме избрахте за ръководител на Българска социалистическа партия с стратегия. В нея има ясно написани задължения – 3 точки за партията и 2 за България. Това съобщи ръководителят в оставка Корнелия Нинова по време на 49-тия Конгрес на партията.

Тя напомни свършеното досега. По думите ѝ е бил избавен вестник „ Дума “. Въпреки сложните тествания имаме Българска свободна телевизия.

„ През 2016 година, когато ме избрахте заявих, че държавното управление на Бойко Борисов е нездравословно за България и я води към злополука. Това считам и сега. Българска социалистическа партия се трансформира в единствена съпротива, отказвайки се от сделки и неистини. Идеите в програмата са мои, само че вие активът на Българска социалистическа партия направихте тези хрумвания действителни. Дори Господ да е водач, без активът на Българска социалистическа партия е нищо. Заедно свършихме доста работа “, акцентира Нинова.

„ На прага сме на рецесия с незнаен край. Поводът за нея съм аз. Подаването на оставката ми е осъзнато и премислено решение. Моята визия за морал и достолепие в политиката не ми разреши да се укривам зад групова отговорност “, сподели лидерът на Българска социалистическа партия. " Стига! Измъчихме хората си. Направих равносметка и взех решение да отстъпя. Нека партията избере по-добрия и да работим дружно за общия триумф ".

Корнелия Нинова разкри, че са почнали офанзиви против нея и фамилията ѝ. " Отворих кутията на Пандора. За две седмици видях по какъв начин всички пороци на Прехода, на бизнес ползи, на замяна, на натиска и парите, против които се борим в страната, мощно нахлуха в Българска социалистическа партия ", съобщи Корнелия Нинова. Политически и стопански лобита правели опит за промяна на ръководител на Българска социалистическа партия и преодоляване на партията. Тя се обърна към тях: " Наиграхте се, затворете си портфейлите, господа. Българска социалистическа партия не е стока, не се продава, тя е идея. Зад нея стоим стотици хиляди, които не се търгуваме ".

" Не съм умряла. Не се отдръпвам от управлението ", безапелационна бе Нинова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР