Нахлуването на Русия в Украйна може да доведе до продоволствена

...
Нахлуването на Русия в Украйна може да доведе до продоволствена
Коментари Харесай

ООН: Войната в Украйна може да предизвика глад за 1,7 млрд. души

Нахлуването на Русия в Украйна може да докара до продоволствена рецесия, която да засегне 1,7 милиарда души - към една пета от популацията на света. Това се показва в отчета на Организация на обединените нации, който беше оповестен на уеб страницата на организацията на 13 април, съобщи " Гордон ".

Организация на обединените нации отбелязва, че Украйна и Русия дават отговор за 30 % от международното произвеждане на пшеница и ечемик, една пета от царевицата и повече от половината слънчогледово масло.

" Колективно тяхното зърно е значим източник на храна за някои от най-бедните и най-уязвимите, осигурявайки повече от една трета от пшеницата, импортирана от 45 африкански и най-слабо развитите страни ".

От началото на 2022 година цените на пшеницата и царевицата са се повишили с 30 %, петрола - с над 60 на 100, а природният газ и торовете - повече от два пъти.

Организация на обединените нации предизвестява, че няма задоволително запаси, с цел да изхрани гладните. Агенцията незабавно се нуждае от 8 милиарда $, с цел да поддържа интервенции в Йемен, Чад и Нигер.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР