Наградите за телевизионна журналистика се провеждат за 13-и път, но

...
Наградите за телевизионна журналистика се провеждат за 13-и път, но
Коментари Харесай

Иван Гарелов за наградите Св. Влас: Най-важно е да има силна професионална журналистическа позиция

Наградите за телевизионна публицистика се организират за 13-и път, само че тази година е включена и публиката в това да прави оценка публицистите. Тази концепция сработи. Целта беше да притеглим просветената и взискателна аудитория в този развой, с цел да покаже и тя своето отношение към тези персони и по този начин нейното замесване издига и критериите към самите публицисти. Това съобщи в студиото на " Още от деня " журналистът Иван Гарелов, който е ръководител на съдружие " Награди за телевизионна публицистика " Св. Влас ".

На въпроса по какъв начин се избират най-хубавите, Гарелов уточни, че най-важното е да има мощна професионална журналистическа позиция, да се отразяват съществени проблеми, било интернационалните или вътрешни, с огромен професионализъм или показвайки нов път, нови търсения в специалността, което е явно за Александър Марков.

" Той стартира с едни репортажи при започване на войната преди една година и показваше това, което става сега. Но по-късно направи един документален филм, където посредством ориста на обособени хора сподели провалите, които войната нанася върху пострадалите. Това беше доста мощно. Нямаше никакъв разнобой в журито, бяхме единомислещи. "

Предложението за " Бразди " пристигна от проф. Ивайло Знеполски, който доста патетично ни убеди какъв брой е значимо да наградим това предаване, описа журналистът.

По отношение на развиването на публицистиката през днешния ден той разяснява, че в някои области се реализира триумф, в други - не толкоз.

" Това, което не ми харесва е неналичието на задоволително храброст и сдържаност, при отразяването на вътрешно-политическите събития. Всичко протича доста равно, по идентичен метод по всички малките екрани и от това ми става малко скучно. "

Свободата не е условие да бъдеш критикар, това е свободата на мисълта, на фантазията, полет при реализацията, да постигнеш това, към което си се устремил, без значение от събитията, да преодоляваш всевъзможни компликации, разяснява Иван Гарелов.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР