Наградена козметичка, обвинена в шпионаж в полза на Русия: Бляскавият

...
Наградена козметичка, обвинена в шпионаж в полза на Русия: Бляскавият
Коментари Харесай

Дейли Мейл твърди: Наградена българска козметичка е обвинената в шпионаж в полза на Русия

Наградена козметичка, упрекната в шпионаж в интерес на Русия: Бляскавият " експерт по удължение на мигли ", който ръководи компанията за хубост " Хубава жена ", е един от петимата български жители, упрекнати в скрит план за осъществяване на шпионаж. Това е заглавието на водещата вест на британското издание " Daily Mail " в четвъртък вечер.

Наградена козметичка от България е измежду петимата души от страната, упрекнати в шпионаж в интерес на Русия. Ваня Габерова, на 29 година, е шеф на английска компания, живееща в Актън, написа още медията.

Тя е " експерт по удължение на миглите " и е " упълномощен обучител по мигли ", за която се твърди, че е спечелила доста награди във Англия и България, само че също и в Русия.

Габерова е един от петимата български жители, против които ще бъдат повдигнати обвинявания за " съучастничество за събиране на информация, предопределена да бъде директно или индиректно потребна на зложелател за, накърняваща сигурността и ползите на страната " сред 30 август 2020 година и 8 февруари 2023 година

Ваня Габерова, Орлин Русев, 45 година, Бизер Джамбазов, 41 година, Катрин Иванова, 31 година и Иван Стоянов, 31 година, ще се явят пред Уестминстърския магистратски съд на 26 септември, оповестиха в четвъртък от Кралската прокуратура.

Фирмата й се споделя " VG PRETTY WOMAN LTD " и се твърди, а нейният профил е в обществените медии я свързва с " пътешестване, готвене, извършване на покупки, разходки и четене “. 

Ник Прайс, началник на отдела за специфична престъпност и битка с тероризма на Кралската прокуратура, сподели: " CPS позволи обвиняване в скрит план за осъществяване на шпионаж против трима мъже и две дами, обвинени в шпионаж за Русия. "

Русев, Джамбазов и Иванова бяха упрекнати преди този момент на 11 февруари 2023 година за владеене на подправени документи за идентичност. Твърди се, че петимата обвинени са работили в оперативна шпионска клетка за съветските служби за сигурност, оповестява BBC. Съобщава се, че това е включвало наблюдаване на цели.

Заподозрените шпиони са упрекнати в работа по дейни интервенции в Обединеното кралство и Европа и предаване на събраната информация на Русия.

Петимата българи бяха задържани през февруари по Закона за формалните секрети на Англия след обиски на парцели в Лондон и Грейт Ярмут в Норфолк. Твърди се, че MI5 е предала разследващата информация на Метрополицията.

Твърди се, че Русев, който има история на бизнес покупко-продажби в Русия, е управлявал нещата от къща за посетители в Норфолк, действайки като медиатор на тези, които са събирали разследваща информация.

Съседи споделиха, че палатка е била издигната от полицията пред тризвездния хотел " Haydee " в Грейт Ярмут, когато той е бил арестуван. Твърди се, че следователите са разкрили в стаята му съоръжение за правене на подправени документи.

Миналия месец стана ясно, че Русев, Джамбазов и Иванова - считани за двойка, живеещи на един адрес - са изправени пред обвинявания, които настояват, че имат 34 документа за идентичност, за някои от които се допуска, че са подправени.

Съобщава се, че чиновниците са разкрили хипотетично подправени паспорти и публични документи за идентичност за Обединеното кралство, България, Франция, Италия, Испания, Хърватия, Словения, Гърция и Чешката република.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg