Наградата за мен е чест и признание от колеги с

...
Наградата за мен е чест и признание от колеги с
Коментари Харесай

Доц. Веселин Попов от УМБАЛ „Свети Георги” Пловдив с престижна награда

„ Наградата за мен е чест и самопризнание от сътрудници с дълготраен опит, част от тях и мои учители, другари, познати, за това, че се развъртвам в вярната посока и че способствам в битката с онкологичните болести ”, сподели доцент доктор Веселин Попов от Клиниката по лъчелечение към УМБАЛ “Свети Георги ” ЕАД – Пловдив във връзка премията „ Венец на смелост ” за принос в развиването на българската клинична онкология.

Националната онкологична конференция СОНМ-МОРЕ 2023 се организира от 14 години във Варна. В нея вземат участие специалисти от всички специалности, които се занимават с диагностика и лекуване – лъчетерапевти, химиотерапевти, хирурзи, експерти по образна диагностика, патолози, ядрена медицина, лекари от цялата страна.

Всяка година с откриването на конференцията се връчва премия, която е за принос в българската клинична онкология. Благодарение на работата на доцент Попов, експертният ръб реши да връчи тази година за първи път влиятелната премия на доктор от Пловдив и от УМБАЛ „ Свети Георги ” ЕАД – Пловдив, споделят от лечебното заведение.

Доц. доктор Веселин Попов работи в Клиниката по лъчелечение, където се намира и единственият кибернож у нас. Поради тази причина организира едномесечно образование в академични клиники към Гьоте университет, което е ориентирано към радиохирургия с кибернож. Все повече пациенти от страната и чужбина се лекуват в клиниката, защото като се изключи че работи точно, лекуването с него е изцяло гратис, а резултатите водят до отличен местен туморен надзор.

Доц. Попов има предпазена дисертация на тематика „ Проучване на маркери за туморна интензивност при пациенти с мозъчни метастази, провеждащи роботизирана стереотактична радиохирургия ”.

Има редица специализации в региона на радиационната онкология с устременост към високотехнологично лъчелечение и радиохирургия. Участва интензивно в български и интернационалните професионални конгреси в Барселона, Виена, Мадрид, Париж, Копенхаген, Женева и други През 2022 година разгласява монография на тематика „ Основи на стереотактичната радиохирургия при краниални и екстракраниални туморни обединения “. Член е на Експертен съвет по „ Лъчелечение “ към Министерството на здравеопазването. Носител е на премия на БЛС за „ Лекар на годината “ в категория „ Ти си нашето бъдеще “ (2018).
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР