Наградата за гражданска доблест и човешка доброта в помощ на

...
Наградата за гражданска доблест и човешка доброта в помощ на
Коментари Харесай

Владимир Йончев: Българското общество отвори обятията си към украинците


Наградата за гражданска героизъм и човешка добрина в помощ на украинския народ отиде при Олена Коцева, ръководител на Сдружението на украинските организации в България " Мати Украйна ".

Наградата бе учредена това лято, а в организацията вземат участие президентът сред 1997 и 2002 година Петър Стоянов, учени и писатели.

„ Тази премия принадлежи на всеки един българин и българка, които застанаха зад идеята, които помогнаха на украинците против тази експанзия и геноцид “, уточни Коцева и благодари за всеки лев и стотинка от донорите.

„ Събрахме 54 тона филантропична помощ, която изпратихме в Украйна. Това е за над 1000 фамилии месечно “, показа тя.

Журналистът Владимир Йончев бе ръководител на журито.

„ При връщането от първото ми пътешестване в Украйна с нас пристигна една жена с четири деца, които станаха като част от моето семейство. От тези четири деца, част от тях се върнаха, тъй като бяха без родителите си. Преди месец ги закарах назад, само че се надявам да се върнат “, добави той и посочи, че към този момент шест пъти е пътувал до Украйна.

„ Българското общество доста е отворило обятията си към украинците. Въпреки че не сме добре уредени, топлината, с която ги посрещаме, прави положително усещане “, уточни журналистът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР