Награда за екипа на Школо“ за Стартъп на годината“ 2017

...
Награда за екипа на Школо“ за Стартъп на годината“ 2017
Коментари Харесай

Британци купиха Школо.бг, МОН сезира ДАНС

Награда за екипа на „ Школо “ за „ Стартъп на годината “ 2017 от БАИ: Витан Иванов, Росен Николов, Симен Предов, Александър Стоянов, Любомир Ваньов

Министерството на образованието и науката сезира ДАНС и Комисията за отбрана на персоналните данни (КЗЛД) за продажбата на най-голямата частна онлайн просветителна платформа в България - " Школо.бг " - на английска компания. Това оповестиха от пресцентъра на министерството.

" МОН не е било осведомено по никакъв метод за продажбата на „ Школо “ на непозната компания. След издание на информация в медиите институцията сезира ДАНС и Комисията за отбрана на персоналните данни за инспекция на случая ", гласи информацията.

Преди два дни от компанията оповестиха, че Джунипър Едюкейшън (Junip er Education), най-големият снабдител на учебен програмен продукт и услуги във Англия, е оповестил придобиването на " Школо ООД ". От българската компания показаха, че работят с над 1700 просветителни институции у нас.

МОН все още няма договорни връзки с „ Школо “, само че доста от българските учебни заведения са техен клиент, прецизират от министерството. " С цел отбрана на тези просветителни институции министерството ще предприеме всички дейности за разяснение на случая. Вече е изпратено и писмо до компанията с искане неотложно да даде цялата налична информация, а дружно с това са сезирани и способените органи ". 

" Случаят е индикативен, че е оправдано потреблението на услугата електронен дневник към държавната система – НЕИСПУО. Към момента над 830 просветителни институции работят с нея ", акцентират от просветителното министерство.

Инфо: " Труд "

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР