Награда от 80 милиона долара дава Иран за главата на

...
Награда от 80 милиона долара дава Иран за главата на
Коментари Харесай

Иран дава 80 милиона долара за главата на Тръмп

Награда от 80 милиона $ дава Иран за главата на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп след убийството на високопоставения ирански военачалник Солеймани, оповестиха международните организации.

Новината бе оповестена онлайн по иранската телевизия по време на излъчването на многохилядно траурно шествие в памет на генерала.

Именно Тръмп даде позволение за ракетния удар с дрон против летището в Багдад, при който бяха убити общо 8 души, измежду тях военачалник Солеймани и върховен пълководец от иракски военни милиции.

Освен това иранското държавно управление разгласи, че възобновява нуклеарната си стратегия по обогатяване на уран и няма да съблюдава рестриктивните мерки по интернационалния нуклеарен контракт, от който Съединени американски щати се изтеглиха по решение на Тръмп. Иран изрази подготвеност още веднъж да договаря, в случай че икономическите наказания против страната бъдат вдигнати.

" Иран има 80 милиона поданици, въз основата на популацията на Иран желаеме да съберем 80 милиона $, които да са премия за тези, които стигнат покрай главата на президента Тръмп “, обявиха по иранската държавна телевизия.

Организатори на траурните шествия в памет на военачалник Солеймани даже започнаха да събират по един $ от присъстващите хиляди иранци за премията. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР