Нагоре по стълбата, която води надолуГостува неделно на ДЕБАТИ.БГРупорите на

...
Нагоре по стълбата, която води надолуГостува неделно на ДЕБАТИ.БГРупорите на
Коментари Харесай

„Стършел“ гостува на ДЕБАТИ: Рупорите на путинската пропаганда завземат националните медии

Нагоре по стълбата, която води надолуГостува неделно на ДЕБАТИ.БГ
Рупорите на путинската агитация в България се засилват от ден на ден и завземат националните медии. В телевизионното предаване „ Панорама ” на Българска национална телевизия някой си Дренчев, народен представител от „ Възраждане ”, на въпрос на водещия вижда ли някаква, най-малко една, неточност на съветския президент Владимир Путин, отговори с прям цинизъм: да, той не съумя да завърши войната за няколко дни! Изясни се, че въпросният Дренчев бил някогашен боен, пилот  – това да ви приказва нещо? Май припомня за различен водач, в този момент на най-голям държавен пост, който е с твърдо разбиране, че единствено „ военнолюбците ” оказват помощ на Украйна с оръжие.

В интернет се върти един „ разбор ” на журналиста от БНР Петър Волгин, който тъкмо преди година е пророкувал за слушателите си, че Русия няма да нападне Украйна:„ Глобални медии като CNN и BBC непрекъснато ни втълпяват по какъв начин, в случай че не през днешния ден, то наложително на следващия ден Русия ще нападне Украйна. Става дума за обикновено пропагандистко факсимиле, съгласно което руснаците са нападателните злодеи, а на украинците е отредена /уж/ прелестната роля на почтената жертва. В последна сметка, наподобява, че самите създатели на този некадърен сюжет въпреки всичко са повярвали в него, тъй като всеки ден наподобяват все по-изненадани от обстоятелството, че руснаците не атакуват Украйна. Ако притежаваха най-малко капка здрав разсъдък, създателите на тези глупотевини може би щяха да осъзнаят, че Русия няма никакво желание да атакува който и да било. И не тъй като ръководещите в Москва са миролюбиви ангели. Не, това са прагматично мислещи хора, които отлично схващат, че едно вероятно нахлуване няма да им донесе нищо повече от това, което към този момент си имат. “

Същият публицист стана фамозен и с други свои „ прозрения ”: че украинци са свалили малайзийския аероплан и че американците са умъртвили Борис Немцов.

Само Съвет за електронни медии не го чува, единствено Съвет за електронни медии не го вижда или си затваря очите и си запушва ушите. Не го чуват и членовете на управителния съвет на БНР, както и генералният му шеф.

А Волгин не е самичък – към микрофона той събира кремълски съидейници. Чести посетители в предаванията му са политици като Копейкин и Волен Сидеров, „ анализатори ” като Валентин Вацев, проруски „ историци ” като проф. Дарина Григорова и доцент Александър Сивилов – и двамата от СУ ”Кл. Охридски ”.

В последното предаване на „ Политнекоректно ” по стратегия „ Хоризонт ”  доцент Сивилов напомни за годишнината от Сталинградската борба и приключи по този начин: ”Сега по тия места още веднъж немски танкове настъпват като през Втората международна война ”…

Тънък намек за „ танковата ” помощ, която редица натовски страни ще изпрати на Украйна за отбрана. Във фантазията на Сивилов това е нахлуване против Русия, нова Сталинградска борба. Ама този доцент, като прави прилика с Втората международна война, за какво заобикаля да каже кой кого атакува преди година? Кой в този момент е новият Хитлер и дали името му не е Путлер…

Слуша човек тия „ путинизми ” от микрофона на Националното ни радио и се чуди: що за страна сме – членка ли сме на Европейския съюз, от  НАТО ли сме или сме нещо като Беларус, корав съдружник на Кремъл?

Преди време Владимир Соловьов, изтъкнат кремълски пропагандист, се закани по съветската телевизия техните нуклеарни бомби да изтрият от Европа всякакви англичани, французи, поляци и българи…

Дали когато удари България, съветската нуклеарна бомба ще е толкоз интелигентна, че да подмине българските путинисти и техните деца?

Михал Мишковед
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР