Нагоре по френското крайбрежие от испанската граница туристите се наслаждаваха

...
Нагоре по френското крайбрежие от испанската граница туристите се наслаждаваха
Коментари Харесай

Чук на трудно място: Жителите на границата между Франция и Испания, ядосани заради блокадите по пътищата

Нагоре по френското крайбрежие от испанската граница туристите се любуваха на топъл есенен ден, припичайки се Средиземноморието и пешеходен туризъм по сложните крайбрежни пътеки.

Но зад идиличния външен тип, възприятията на локалните са нагоре. Преди две години, с малко предизвестие, френското държавно управление затвори четири дребни пътя, свързващи този регион с южната му съседка, Испания.

Франция споделя, че задачата на затварянето е за прекъсване на незаконната имиграция. Той свърза този ход с контрола против тероризма.

Но 6000-те поданици на Banyuls-sur-Mer от десетилетия споделят голям брой стопански, културни и персонални връзки с популацията от другата страна на границата в Испания. Плакати из целия град в този момент приканват за наново отваряне на границата.

От четирите пътя, които бяха затворени, Col de Banyuls има съвсем митичен статут тук.

Десетки хиляди испанци избягаха по този маршрут към Франция по време на Испанската революция през 30-те години на предишния век, до момента в който доста съюзнически сили и евреи избягаха в другата посока по време на нацистката окупация.

Група за напън от повече от 1000 души организира манифестации по границата и се обърна към съда, с цел да се опита да отвори още веднъж пътя. Те назовават ​​себе си „ Алберес без граници “, след тази част от планинската верига на Пиренеите.

" Повечето фамилии в Банюлс - моето лично семейство, всяко семейство - в разнообразни интервали от историята са имали родственици от едната страна и част от фамилията от другата страна “, сподели индивидът зад групата, пенсионираният юрист Пиер Беке.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР