Наглостта на ЧЕЗ няма граници! След зловещата авария в четвъртък,

...
Наглостта на ЧЕЗ няма граници! След зловещата авария в четвъртък,
Коментари Харесай

ЧЕЗ се изгаври и със Столична община

Наглостта на ЧЕЗ няма граници! След злокобната повреда в четвъртък, която остави на мрачно близо 7 часа шест квартала на София и десетки хиляди поданици, вместо да се извини, хвърли виновността на Центъра за Градска подвижност към Столичната община.

Несъгласувани с нас изкопни действия по слагане на антипаркинг колчета раздраха кабел приблизително напрежение, благосъстоятелност на " ЧЕЗ Разпределение България ", на ул. „ Добромир Хриз " в София. Това съобщи Васил Василев от " ЧЕЗ Разпределение България " пред организация " Фокус ". Според него спешните екипи работили стремително, техен автомобил- лаборатория намерил повредата и отстранил огромна част от повредата 40 минути след подадения сигнал. Изказването на Василев е доста надалеч от истината.

От формалният уебсайт на ЧЕЗ може да се наблюдава по какъв начин се усилваше, а не намаляваше броят на засегнатите клиенти в продължение на кошмарните 7 часа без ток. Хиляди домове угаснаха в нощта, светофарите на Орлов мост стопираха, камерите също. През всичките тези часове диспечерският пункт даваше подвеждащи данни за часовете на премахване на повредата. Това в допълнение изнерви столичани, които единствено за час пускаха 700 тъжби.

Официалната позиция на ЧЕЗ е напряко смешна. Някои забил колче в тротоара, станала пакост, пристигнали екипите, само че не можели да я отстранят - имало паркирали коли, които нямало по какъв начин да вдигнат с часове. Има ли някой столичанин, който може да одобри на съществено мотив, че екипите на сдружението с часове не могат да вдигнат три автомобила, под които е повредата, в случай, че паяците кръжат на всички места?

" ЧЕЗ няма виновност, макар че хората остават с усещане, че ние сме отговорни ", шокиращо оповестиха през вчерашния ден нейните шефове. Те се оплакаха, че нямат надзор върху работата на други институции и компании, даже това да заплашва комфорта на клиентите им.
Позицията на ЧЕЗ издава безпокойствие и с нея се пробват да скрият проблемите на сдружението, разясниха нейни някогашни шефове.

Очевидно поради идната продажба, контролът върху екипите е занижен, а капиталовата стратегия - замразена. В очакване на новия притежател, ЧЕЗ се пробва да се освободи от отговорност и да трансферира виновността върху различен. " Още предходната седмица изпратихме писмо до Столична община, с цел да ги предупредим, че невнимателното слагане на колчета излага на риск подземните кабели и сигурността на електрозахранването ", сподели Василев.

Центърът за градска подвижност обаче остро подлага на критика ЧЕЗ в своя позиция. Техни специалисти обявиха, че причина за повредата е жестоко нарушаване от енергийната компания на норматива за дълбочина на кабелите.
" Ние слагаме колчетата на 30 сантиметра, въпреки че по норматив можем да ги слагаме на 50 см. Кабелите, които се слагат от доставчика на електрическа енергия, би трябвало да бъдат минимум на 70 см от повърхността. Това е повода да бъде обиден кабел на ЧЕЗ ", обясниха от столичната компанията. Тъй като ЧЕС нямала запас да смени дълбочината на кабелите, те поискали от общината да поставя кашпи вместо колчета там, където можело да стане нова пакост.
От срещата с представители на ЧЕЗ стана ясно изрично, че кабелите на електропреносната мрежа не са сложени по норматив, настояват от ЦГМ.
Проверка по случая през вчерашния ден бе поискана от ЧЕЗ и от регулатора КВЕР. Според нейни шефове среща с ръковоството на ЧЕЗ е планувана още за началото на идната седмица, където енергийното сдружение ще дава пояснения за зачестилите повреди и има ли осъществяване на капиталовата си политика, най-много във връзка с промяната на кабели.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР