Наглост и политически цинизъм е искането на Турция за изучаване

...
Наглост и политически цинизъм е искането на Турция за изучаване
Коментари Харесай

И ВМРО осъди изказването на посланик Хасан Улусой за турския език

" Наглост и политически цинизъм е настояването на Турция за проучване на формален турски език у нас. Призовавам всички претенденти от листите за Екологичен потенциал, както и техните партии, да заявяват, че ще опълчват против участието на Турция в Европейски Съюз ", съобщи Ангел Джамбазки - лидер на евролистата на Вътрешна македонска революционна организация. 
 Борисов кипна: Не му е работа на посланика да желае проучване на турски
Реакцията му е във връзка изявление на турския дипломат Хасан Улусой в Кърджали за по-засилено проучване на турския език в България. 

" Позицията на Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация постоянно е била безапелационна и поредна и тя няма да се промени. Напротив – ние ще се борим да бъдем част от състава на Екологичен потенциал, с цел да браним България от сходни провокации и закани ", декларират от Вътрешна македонска революционна организация.

Ето по какъв начин разяснява във „ Facebook “ тематиката Ангел Джамбазки:

Турция направи поредна провокация посредством посланика си в България. Това е неприемлива интервенция и експанзия против Конституцията на Република България. И това е единствено ден, откакто Ердоган съобщи още веднъж искания за участие на Турция в Европейски Съюз. И дори си разреши да каже, че Европейски Съюз има повече потребност от Турция, в сравнение с Турция от Европейски Съюз.

Да искаш наложително проучване на турски език в суверенна страна с формален език български, и то в деня на българските просветители – Светите братя Кирил и Методий, е висша форма на безочливост и политически цинизъм.

Ние, Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация, няма да допуснем това и ще настояваме българското външно министерство да вземе изрично отношение по проблема. Турция нееднократно си разрешава да размахва пръст и да ни дава директиви по какъв начин да се случват нещата в страната ни, само че и нееднократно ние показахме, че не сме послушни васали на Анкара.

След решителните дейности на властта по самодейност на патриотите за секване на турското духовно въздействие у нас, както и за признаването на турско малцинство, Турция през днешния ден очевидно още веднъж прави опити за инвазия.

Като лидер на листата на Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация изрично се опълчвам на следващата провокация и декларирам, че всеки почтен български жител, който обича Отечеството си, може да бъде спокоен, че до момента в който ние сме в ръководството проучването на турския език и щенията за всевъзможни други сърдечни и мисловни граници, бленувани от страна на Ердоган, няма да бъдат прекрачвани.

Призовавам също по този начин да се спре политическото двуличие и подсещам на Българска социалистическа партия, че българският народ е умен и помни целувката сред Местан и Станишев на „ Лъвов мост “. Не си правете гаргара с интелекта на хората.

Още нещо – приканвам всички претенденти за български представители в Екологичен потенциал, да заявяват пред българските гласоподаватели, че няма да поддържат участието на Турция в Европейски Съюз и техните партии публично ще се опълчват на настояването за наложително проучване на формален турски език в учебните заведения. Това е честната по отношение на сънародниците ни позиция.

Защото ние от Вътрешна македонска революционна организация браним България към този момент 126 години!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР