Наглата провокация на Варшава срещу руския посланик в Полша Сергей

...
Наглата провокация на Варшава срещу руския посланик в Полша Сергей
Коментари Харесай

Захарова: Наглата провокация на Варшава срещу руския посланик в Полша е грубо нарушение на дипломацията

Наглата провокация на Варшава против съветския дипломат в Полша Сергей Андреев е жестоко нарушаване на общопризнатите правила за дипломатическа връзка. Това се споделя в коментар на формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова, оповестяват съветски медии.

Дипломатът напомни, че на 3 октомври съветският дипломат във Варшава Сергей Андреев е бил извикан в полското министерство на външните работи, където почитан представител на полското външно министерство „ извърши груба провокация, като предложи на ръководителя на съветската дипломатическа задача, в подмяна на известна " поддръжка " на полските управляващи, да се опълчват обществено на специфична военна интервенция на съветските въоръжени сили в Украйна и да се разграничат от политиката на страната ни като цяло. В отговор Андреев предложи на полския посланик „ да не губи време и изложи своята позиция по отношение на събитията в Украйна “.

" Тази подла офанзива против съветския дипломат е жестоко нарушаване на общопризнатите правила за дипломатическа връзка и показва пренебрежението на полското външно министерство към всички вероятни правила на професионална нравственос. Остро осъждаме тази нагла провокация ", сподели още Захарова.

 „ Заявяваме, че в последно време западните реализатори започнаха от ден на ден да поставят сходни напразни старания, най-често официално идващи от неофициални лица, с вярата да „ бракониерстват “ на своя страна съветски дипломати и високопоставени държавни чиновници с обещания за „ персонални облаги “, съобщи Захарова.

„ Фактът, че чиновници на външните министерства на редица западни страни са приели провокативни принадлежности, фундаментално подкопава доверието в тях като дипломати “, разяснява Захарова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР