Нагласата е да има правителство с третия мандат. Това е

...
Нагласата е да има правителство с третия мандат. Това е
Коментари Харесай

Каримански: Слави и Тошко се дръпват от първа линия, в името на това да има правителство

Нагласата е да има държавно управление с третия мандат. Това е виновното държание.

Това съобщи депутатът от „ ИТН “ Любомир Каримански, ръководител на Бюджетната комисия в 47 Народно заседание.

„ Има шансове за трети мандат, позитивно съм надъхан. Виждам, че и при сътрудниците от Демократична България, и при сътрудниците от Българска социалистическа партия има предпочитание за сформиране на държавното управление. Не обичам квалификациите. Бих нарекъл идващия кабинет, не кабинет на компромиса, а държавно управление, което би трябвало да започва промените “, акцентира Каримански.

От Има Такъв Народ не упорстват този мандат да бъде даден на тях. „ Която и от другите политически сили да вземе мандата, желанието е да има държавно управление “, сподели той пред Българска национална телевизия.

Каримански съобщи, че е значимо да се разиска тематиката с програмата на едно бъдещо държавно управление. „ Не избираме дадена персона за даден пост. Важна е политиката. Естествено и личностите са значими. Важно е тази персона да сплотява и Народното събрание, и публичното мнение. Трябва да вървим към взаимни отстъпки и консенсуси, които ще разрешат да вървим напред в изискванията на рецесия. Кризата изисква бързи решения “, уточни той. Каримански съобщи, че има промени, които към момента не са осъществени.

„ Надяваме се те да бъдат осъществени. Трябва да бъде изработен повсеместен информационен проект сред сътрудниците в държавното управление, с цел да не се късат нещата след това “, акцентира депутатът от Има Такъв Народ.

Той съобщи, че те са подготвени за разговор. Знак за това е, че Слави Трифонов няма да бъде на първа линия. Същото се отнася и до ръководителя на ПГ Тошко Йорданов.

„ Крачката обратно, която прави Йорданов, е в името на това да има държавно управление. Той схваща какъв брой значимо е България да има кабинет. Следващите месеци не са по никакъв начин розови. Виждаме какво става с еврото, с газовите доставки “, изясни Каримански и добави: „ Когато едни водачи дават крачка обратно, тогава и други водачи би трябвало да създадат същото “. Според него на напред във времето би трябвало да излязат технократите.

„ Преговорите ще се водят от специалистите на Има Такъв Народ, които имат опит. Важно е нашият знак да бъде разчетен вярно. Всеки един от нас би трябвало да направи компромис “, сподели ръководителят на Бюджетната комисия.

Любомир Каримански съобщи, че нито той, нито Ива Митева, която познава доста добре, не са изпълнявали поръчки на водача на Има Такъв Народ.

„ Не съм получавал позвънявания за каквото и да било. Действал съм по лична съвест. Не гласуваме по команда “, добави той.

По отношение на икономическите процеси и задаващата се тежка обстановка от есента, Каримански сподели, че „ има място за терзание, само че няма място за суматоха “.

Според него казусът е със средносрочните и дълготрайни източници за доставка на природен газ. „ Знаем за двата танкера, по-късно за азерския газ и дотук. Не знаем какво ще вършим в средносрочна и дълготрайна вероятност с природния газ “, призна той.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР