Нагла кражба на електроенергия разкриха служители на ЧЕЗ Разпределение България

...
Нагла кражба на електроенергия разкриха служители на ЧЕЗ Разпределение България
Коментари Харесай

Мащабна кражба на ток от луксозна сграда в София

Нагла кражба на електрическа енергия разкриха чиновници на ЧЕЗ Разпределение България със съдействието на полицията. Кражбата е осъществена посредством непосредствено присъединение към електромерното табло на кабел с огромна мощ в нова, съвременна постройка в столицата на бул. „ България “.

Чрез кабела за месец са отклонявани 35 000 киловатчаса електрическа енергия на стойност към 7000 лв.. Това е месечната консумация на към 70 семейства. Присъединението е употребявано за зареждане на бойлери и на климатичната система на постройката и на общите ѝ елементи, откриха проверяващите. С цел да прикритият нарушаването, причинителите са прерязали кабелите напрегнат, предизвиквайки късо съединяване и спиране на електрозахранването за цялата постройка.

По този метод те са заплашили освен своя живот, само че и сигурността на живущите в нея и нейните ползватели. По случая е заведено досъдебно произвеждане. „ Кражбите на електрическа енергия ощетяват освен сдружението, само че и правилните клиенти и съставляват заплаха за здравето и за човешкия живот. Нашите чиновници и полицията работят интензивно за откриване на противозаконните присъединения. През предходната година сме открили 6672 нарушавания, а от началото на годината до края на март разкритите обири са 1551.

С цел възстановяване на разкриваемостта сме взели всички вероятни ограничения и сме въвели нови технологии, само че явно това не е задоволително. Необходими са по-строги и ефикасни наказания против кражбите, които освен да санкционират причинителите, само че и да имат възпиращ резултат “, разяснява Филип Йорданов, началник „ Нетехнически загуби “ в „ ЧЕЗ Разпределение България АД. /novini.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР