„Нафтогаз Украйна“ започна реализация на „план Б“ във връзка със

...
„Нафтогаз Украйна“ започна реализация на „план Б“ във връзка със
Коментари Харесай

„Нафтогаз“ започва осъществяване на „план Б“ заради строителството на „Северен поток 2“


„ Нафтогаз Украйна “ стартира реализация на „ проект Б “ във връзка със строителството на „ Северен поток 2 “, съобщи изпълнителният шеф на украинската компания Юрий Витренко в ефира на телевизия ZIK.

По думите на Витренко „ Северен поток 2 “ ще бъде издигнат, без значение от напъните на Украйна за прекъсване на строителството му, защото немското държавно управление и бизнесът поддържат плана. Поради това съществува опция преносът на природен газ през територията на Украйна, освен това развиване на обстановката да бъде спрян изцяло, призна топ мениджърът.

Витренко добави, че компанията „ Нафтогаз “ към този момент е почнала осъществяването на „ проект Б “. „ На първо място ние се опитваме да компенсираме финансовите загуби. Вече инициирахме нов арбитраж, който в действителност към този момент стартира, по който желаеме над 12 милиарда $, от които 10 са в действителност отплата за това, че няма да има пренос през територията на Украйна след 2019 година Вече вършим това. Но компенсацията на финансовите загуби е единствено авариен вид, въпреки всичко първият вид - „ проект А “ е за опазване на преноса “, съобщи представителят на „ Нафтогаз “, представен от организация Прайм.

В отговор на въпрос за обещанията на канцлера на Германия Ангела Меркел за опазване на преноса на газ през Украйна, Витренко отговори, че нищо не му е известно за тези обещания е, че Украйна не е получавала ясни гаранции от Европа.

Киев нееднократно декларира, че желае да остане транзитьор на съветски газ за Европа. Действащият контракт за пренос изтича в края на 2019 година В тази връзка Украйна се афишира изрично срещу прокарването на нови газопроводи, заобикалящи територията й.

Украйна е понижила преноса на газ от Русия за Европа в интервала януари – октомври със 7,3 % - до 69,8 милиарда куб м, а също по този начин е понижила с 23 % покупката на газ от Европа в съпоставяне със същия интервал на предходната година – до 9,1 милиарда куб м, заяви в края на предходната седмица „ Укртрансгаз “. Обемът на природния газ в подземните газохранилища на Украйна към 31 октомври е 17,139 милиарда куб м, с нарастване дневно от 0,17 %.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР