Наетият от ООН кораб Брейв къмандър ще отпътува от Украйна

...
Наетият от ООН кораб Брейв къмандър ще отпътува от Украйна
Коментари Харесай

Нает от ООН кораб ще отпътува от Украйна към Африка

Наетият от Организация на обединените нации транспортен съд " Брейв къмандър " ще отпътува от Украйна към Африка през идните дни, откакто натовари повече от 23 000 тона пшеница в украинското пристанище Пивденний, съобщи Ройтерс, базирайки се на чиновник от Организация на обединените нации.

Корабът ще отплава към Етиопия от намиращото се покрай Одеса пристанище по кулоар през Черно море, контрактуван с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция в края на юли. Това ще бъде първият транспорт на филантропична хранителна помощ за Африка от началото на съветската инвазия в Украйна. Товарът е финансиран с дарения от Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации, Агенцията за интернационално развиване на Съединени американски щати и от частни донори.

Общо 16 кораба към този момент отпътуваха от Украйна след сключването на договорката с Русия, която разреши възобновяване на износа на зърно от украинските черноморски пристанища, откакто това беше невероятно в продължение на пет месеца поради войната. Споразумението беше подписано предишния месец на фона на опасения, че загубата на доставките от Украйна ще докара до тежък дефицит на храна или даже до апетит в елементи от света.

В Украйна има към 20 милиона тона зърно, останали от миналогодишната годишна продукция и се счита, че тазгодишната годишна продукция също ще бъде 20 милиона тона. Досега множеството от доставките, превозени в границите на съглашението, бяха на товари от зърно за фураж или за гориво. Като част от договорката всички кораби се инспектират в Истанбул от особено основания Съвместен център за съгласуваност, в който вземат участие чиновници от Русия, Украйна, Турция и Организация на обединените нации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР