Наесен България би могла да бъде част от Шенген. За

...
Наесен България би могла да бъде част от Шенген. За
Коментари Харесай

Николай Милков: България може да стане част от Шенген наесен

„ Наесен България би могла да бъде част от Шенген. За да стане това допустимо, Народното събрание би трябвало да одобри два фундаментално нужни закона – за отчетност на основния прокурор и за промяната на органа за битка с корупцията. “

Това съобщи пред „ Българска телеграфна агенция “ министърът на външните работи Николай Милков , който през днешния ден взе присъединяване в Първата конференция за сигурността на Черноморския район в Букурещ.

Според него приемането на въпросните два закона в период е належащо изискване за страната ни , в случай че желае да стане член на европейското пространство без граници още през тази година .

Той моли това да бъде сторено в най-кратки периоди , защото при положение на забавяне кандидатурата на България може да бъде прегледана настрана от тази на Румъния .

„ Въпросът за Шенген към този момент е времево структуриран. Нямаме целеви дати, които да са официално признати. Имаме договорености с Европейската комисия, както и с нидерландската страна за това какво би трябвало да свършим, в какъв размер и в каква дълбочина “ , съобщи Николай Милков.

Той напомни, че на идната среща на върха на НАТО във Вилнюс ще бъде разискван въпросът с военната подвижност в страната ни. Тя е обвързвана със способността за бързо прекачване на военни елементи и материали от другите страни от района, което има и директно отношение към българското бъдещо участие в Шенген .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР