Наемодателите са много разочаровани“ от бюрокрацията на Съвета за жилищни

...
Наемодателите са много разочаровани“ от бюрокрацията на Съвета за жилищни
Коментари Харесай

Наемодателите са „много разочаровани“ от бюрокрацията на RTB и натрупванията, казва лобистката група

Наемодателите са „ доста разочаровани “ от бюрокрацията на Съвета за жилищни наеми (RTB) и отстраняват парцелите си от пазара на наеми, ръководителят на Ирландската асоциация на притежателите на парцели предизвести.

Мери Конуей сподели, че е имало известно усъвършенстване с регистрацията и оправянето с насъбраните отговорности в RTB, само че към момента има проблеми със здания, които имат няколко единици, всяка от които би трябвало да бъде записано настрана.

RTB е квазисъдебен обществен орган, основан според Закона за жилищните наеми от 2004 година, с цел да поддържа и развива добре работещ бранш за отдаване чартърен. Съгласно закона наемателите и наемодателите могат да отнесат разногласия до RTB.

Г-жа Конуей сподели пред RTÉ's Morning Ireland, че „ най-голямата компликация “ за наемодателите е забавянето на достъпа до медиация, когато има спор.

„ Отнема почти 12 седмици, с цел да стигнете до ходатайство, което е първата точка, в която се пробвате да разрешите казуса с наемателите “, сподели т...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР