Наемите в София се движат в много широки граници според

...
Наемите в София се движат в много широки граници според
Коментари Харесай

Наемите на двустаен апартамент в София до 1200 евро

Наемите в София се движат в доста необятни граници съгласно размера на жилището, местоположението и обзавеждането. За тристайните жилища наемите най-често са в границите от 300 евро до 1000 евро на месец. Но за някои първокласни парцели в центъра на града притежателите желаят наеми в размер до 1600 евро, демонстрират данни на компания за недвижими парцели, написа „ Труд “.

Обзавеждането има не по-малко значение от местоположението на жилището. Добре обзаведени жилища в по-отдалечени от центъра квартали може да бъдат отдадени при по-висок наем по отношение на жилища в центъра, на които от дълго време не е юридически ремонт и са със остарели мебели и кухненски уреди.

Съществено при наемите, е че наемателите са доста мобилни. Те елементарно може да решат да се реалокират в друго жилище, в случай че видят на пазара парцел, който е по-евтин и е на по-удобно за тях място. Затова притежателите, които желаят жилищата им да не бъдат празни, е добре да наблюдават пазара.

Наемите на двустайните жилища най-често са сред 240 евро и 550 евро. Но за първокласно обзаведени жилища в най-желаните квартали наемите може да стигнат и до 950-1200 евро. За да наемете независима къща, би трябвало да платите над 2000 евро на месец.

Цените на парцелите също варират в доста необятни граници съгласно вида строителство, квартала и положението на парцела. От значително значение е и дали към жилището има гараж или паркомясто. В София цените на двустайните най-често са в диапазона от 180 хиляди до 230 хиляди евро. Именно тези жилища са най-предпочитани за инвестиция, тъй като са по-евтини от тристайните и надлежно е нужна по-малка сума за покупката им. Наред с това има огромен интерес към тях от страна на наемателите.

Цените на тристайните жилища в София най-често варират сред 240 хиляди евро и 300 хиляди евро. Но за жилища с огромна площ, паркомясто и огромни тераси цените стигат и доста по-високи стойности. Сделките за къщи в затворени комплекси се движат сред 320 хиляди и 450 хиляди евро, а за независима къща надвишават 480 хиляди евро.

В планинските и морските курорти наемите също са в доста необятни граници. Най-често такива парцели чартърен взимат хора, които работят отдалечено. Така те могат да работят, до момента в който са покрай пистите или до морето. Както и през лятото да се местят до вълните, а през зимата да са до ски лифтовете. Наемите на ваканционните жилища варират от 250 евро до 2000 евро на месец, още веднъж съгласно обзавеждането и в кой курорт се намират. По-високи са наемите в първокласни здания ново строителство, обзаведени с съвременни мебели и модерни домашен уреди.

Поскъпването на парцелите ще продължи с покачването на себестойността им, считат брокери.

Покачването на цените на жилищата през идващите години ще продължи, разясниха брокери на парцели. Една от главните аргументи за това е покачването на себестойността на квадратния метър жилищна повърхност. Поскъпването на терените и материалите, както и повишението на заплатите в сектора, водят до растеж на цените на готовите жилища.

Сред другите фактори за повишаването на парцелите са възходящите приходи на хората. Повишаването на приходите дава опция на хората да покачат стандарта си на живот, като се реалокират в по-голям и по-хубав дом в по-добър квартал. Затова нараства търсенето на жилища, в които купувачът да се реалокира със фамилията си.

С повишаването на приходите се покачват и условията на купувачите. Повечето купувачи знаят тъкмо какво желаят от новия си дом, като размера на стаите и разпределението им, терасите, етажа и квартала. Затова, когато видят апартамент, който дава отговор на условията им и цената подхожда на планувания бюджет, бързо стигат до договорка. Наличието на паркомясто е в допълнение преимущество.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР