Наемите на магазини в Слънчев бряг надминаха 13 пъти цените

...
Наемите на магазини в Слънчев бряг надминаха 13 пъти цените
Коментари Харесай

Надуха цените в Слънчев бряг заради войната в Украйна?

Наемите на магазини в Слънчев бряг надминаха 13 пъти цените на бизнес парцелите в столицата, разкри кореспондентът на Нова телевизия Цаца Алексова. В момента в курорта се търсят нови наематели за новия летен сезон 2023, само че интерес няма. 

Брокерът Надя Драгиева сподели в изявление за предаването „ Твоят ден “ по NovaNews, че войната в Украйна е повлияла на наемите на офиси и магазини в курортните градове. 

" В Бургас след края на сезона хората търсят нови места за своя бизнес, в случай че са възнамерявали пренасяне. Тогава са и най-високите наемни равнища. Усилено продължава да бъде търсенето на жилищни парцели. 20-30% е растежът на наемите в съпоставяне на предходната година. Има лек отлив от търсене на парцели от страна на украинци ", уточни тя.

По думите ѝ съгласно обзавеждането си жилищата се разделят на невисок, междинен и висок клас, а това дефинира цената. 

" Наем на жилище със остаряло обзавеждане бележи растеж със 100 лв. и стига 300, а при първокласно обзаведените в нови здания наемът доближава до 2500 лв.. Тези, които заплащат високите наеми имат високи приходи и нормално работят от у дома, в IT бранша. От въвеждането на хоумофиса насам се завишиха и наемите. Има и парцели с прекомерно висока цена, които остават празни. Цени на квадратен метър по 1000 евро към този момент няма, изключително в постройките висок клас ", изясни брокерът. 

Тя посъветва хората да внимават за значимите за тях неща и да не бързат с вземането на решение.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР