Наемите на жилища в Лондон надхвърлиха 2 800 евро на

...
Наемите на жилища в Лондон надхвърлиха 2 800 евро на
Коментари Харесай

Европейската столица, в която жилищните наеми за първи път удариха 2 800 евро

Наемите на жилища в Лондон надвишиха 2 800 евро на месец първи път, макар, че се усилват с най-бавните темпове от две години, написа Bloomberg.

Според уеб страницата за онлайн парцели Rightmove търсенето на жилища чартърен в столицата се увеличи с 0,9% до нов връх през първото тримесечие на 2023 година спрямо предходните три месеца. Цените на желаните наеми от наемодателите са се нараснали с 14% на годишна база.

Според комерсиална организация за сътрудници по недвижими парцели Propertymark в столицата за едно жилище се борят 10 бъдещи наематели. Все отново обаче конкуренцията стартира да понижава, предлагането постепенно се усъвършенства.
 След лудото пазаруване на парцели и растеж на цените от 50% за 10 години, идва взрив на пазара на наеми у нас
След лудото пазаруване на парцели и растеж на цените от 50% за 10 години, идва взрив на пазара на наеми у нас

Жилищните пазари в ЦИЕ са в друга степен на развиване

Ръстът на тримесечна база на търсените наеми в страната са се увеличи до 1,5%, като разноските доближиха нов връх за всички времена от 1300 евро на месец.

Предлагането на парцели чартърен сега е с 46% под равнищата от 2019 година по данни на Rightmove.  Търсенето към момента е високо, като броят на наемателите, отправящи запитвания, се е повишил с 48% спрямо 2019 година

Междувременно търсенето идва и на фона на по-високите разноски за ипотека, които отхвърлят доста бъдещи купувачи от фантазията да имат жилище.

По данни на Службата за национална статистика предходната седмица наемите в Лондон са се повишили с най-бързия си ритъм от повече от десетилетие. Частните наематели претърпяха 4,8% скок в цените през март спрямо година по-рано, което утежни рецесията с разноските за живот
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР