Наемите на апартаменти в най-скъпия квартал на Ню Йорк Манхатън

...
Наемите на апартаменти в най-скъпия квартал на Ню Йорк Манхатън
Коментари Харесай

В една от най-скъпите част в Ню Йорк наемите не са били толкова ниски от 2013-а

Наемите на жилища в най-скъпия квартал на Ню Йорк Манхатън не са били толкоз ниски от седем години. Средният наем падна с 11% до 3036 $. Това е най-ниското равнище от юли 2013 година насам. Най-голям спад има при студио жилищата като цените за тях са се сринали 17% до приблизително равнище от 2814 $, предава Bloomberg.

Обемът на обявите се е удвоил от година по-рано до 15 923, което е най-големият растеж за месец от 2006 година, съгласно отчет на консултантската организация Miller Samuel Inc. и брокерската организация Douglas Elliman Real Estate.

Интересът към наеми в Манхатън съществено падна, а евентуалните наематели нямат предпочитание да живеят там в ерата Covid-19. Офисите към момента са съвсем празни, държавните учебни заведения са надалеч, а заведенията за хранене и културните забележителности като музеите работят с стеснен потенциал.
 15 000 апарамента стоят празни в Манхатън
В една от най-скъпите елементи в Ню Йорк 15 000 апарамента стоят празни

Наемите са най-хубавият барометър за цялостната мощ на пазара на недвижими парцели в града

" Не съм сигурен по какъв начин това ще се промени в кратковременен проект или през идващите шест месеца ", сподели Джонатан Милър, президент на Miller Samuel. " Посоката на пазара за наемите ще се дефинира от това по кое време ще има ваксина. "

За да сключат покупко-продажби, наемодателите оферират разнообразни предложения - месеци без наем, заплащане на такси на брокери и парични тласъци като карти за подарък и участие в Citi Bike.

Подобни преимущества са били препоръчани в 55% от всички нови контракти за наем в Манхатън, подписани през септември, съгласно отчета.
 Най-новият небостъргач в Манхатън отваря порти в нереален квартал
Най-новият небостъргач в Манхатън отваря порти в нереален квартал

Един от най-оживените региони в Ню Йорк в този момент е извънредно тих
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР