Наемателят на култовата дискотека Зангадор в Китен Николай Петров е

...
Наемателят на култовата дискотека Зангадор в Китен Николай Петров е
Коментари Харесай

Собственикът на култовия Зангадор в Китен събира незаконно пари от хората

Наемателят на паметната дискотека " Зангадор " в Китен Николай Петров е почнал да събира по 10 лв. еднократна такса за паркинг от общински терени, съгласно полиция и прокуратура това е непозволено. Получен е сигнал за смущаващото безчинство и неотложно извърши инспекция на място. Установихме, че пред " скалната дискотека " има три общински терена – двата със статут на частна общинска благосъстоятелност, а другият – обществена общинска благосъстоятелност. Те не са отдавани чартърен, нито пък статутът им е променян по подобен метод, че да разрешава да се употребяват като заплатен паркинг.

От известно време обаче всеки водач, който спре там, е нападнат неотложно от момче с касов уред в ръка, което му желае такса за паркиране. Издава и касова записка, на която обаче е изписано " вход за бар ". Фискалният бон е на името на компания " Я.Д.И.-1 " ЕООД, благосъстоятелност на Николай Иванов Петров – човек, който е добре прочут в увеселителния бизнес, наемател на емблематичния бар " Зангадор ".

По информация на Флагман.бг, още преди дни са подадени първите сигнали. След това събирачът на таксата работил по-внимателно – отивал да таксува коли единствено с регистрации, разнообразни от СА, Сухопътни войски, А. Избягвал софиянци, тъй като незабавно му скачали, както и бургазлии, които щели да се усетят и да подадат сигнал в полицията.

Кметът на Китен Николай Марков е измежду тези, които са съдействали за разплитане на цялата скица. Той персонално уведомил Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Междувременно РУ-Приморско пратили двама цивилни командировани служители на реда с персоналните си коли и " рентиерът " на противозаконния паркинг незабавно попаднал в клопката им.

След като се легитимирали, момчето толкоз са изплашило, че незабавно показало боса на " Зангадор " като негов началник, на който се регистрира. Полицаите се пробвали да беседват с Петров, само че той, по наша информация, направил огромен панаир и ги обвинил в непозволено влизане в парцела му.

Репортер посети персонално паркинга. От лявата страна на пътя в посока Китен има дребна горичка, където са паркирали най-малко 20 автомобила. Отдясно пространството е свободно, защото на стълбовете грее табела: " Внимание! " Зангадор " паркинг! Моля, не паркирайте! Ползва се непрекъснато!!! " Там имаше спрени едвам 5-6 коли. Според хората, с които разговаряхме, от началото на седмицата се таксува прекъсването единствено в тази зона.

Влязохме в дискотека " Зангадор ", с цел да потърсим шефа. Сервитьорката в началото твърдеше, че не бил в обекта. След няколко минути обаче извън ни откри чернокоса жена с къси дънки, която се показа за началник. След като разбра, че беседва с кореспондент, тя сподели, че не счита да дава пояснения, само че след това, дъвчейки нервно дъвка, сподели, че не правели нищо неправилно. Имали право да събират тази такса и щели да продължат да го вършат. Щом включихме камерата обаче, тя изненадващо промени държанието си. Твърдеше, че е елементарна барманка и не знае нищо за никакъв паркинг.

Впоследствие узнахме, че въпросната жена се споделя Дида и е жена на наемателя Николай Петров, т.е. тя е шефката на дискотеката. Пред нас тя настояваше, че не правят нищо неправилно, тъй като имали контракт за този парцел – със " Софийски парцели ".

Именно тук е разковничето, защото предприятието към Столична община претендира за собствеността на този имот, само че по документи той е на община Приморско. " Софийски парцели " имат остарял нотариален акт със съмнителна стойност, който даже не е показан пред съда, само че даже и да приемем, че този парцел е противоречив, то договорът на компанията със " Софийски парцели " е до 2018 година Отдавна е изминал и към днешна дата няма безусловно никаква стойност. За похлупак Община Приморско не е разрешавала това да бъде заплатен паркинг.

Философията на кмета на Приморско Димитър Германов и на кмета на Китен Николай Марков е такава, че желаят да се обезпечи колкото е допустимо повече безвъзмездни паркоместа.

Кметът на Китен Николай Марков е подателят на сигнала в полицията за безобразията пред паметната дискотека " Зангадор “.

" Получихме сигнала преди 10-ина дни. Хотелиер сигнализира, че момче на забележима възраст към 30-ина години е таксувало негов клиент за паркинг. Незабавно изпратих чиновник на кметството, само че не открихме никой. На идващия ден получихме нов сигнал, разпознат бе и " събирачът на таксата “ – един от охранителите на дискотеката " Зангадор “. Тогава персонално аз отидох и подадох сигнал в Районното ръководство на полицията в Приморско.

Предоставих всички документи, които имаме. Уточнявам, че става въпрос за три общински парцела, два от тях със статут на частна общинска благосъстоятелност, един на обществена общинска. Те не са отдавани чартърен, нито е давано позволение за разкриване на заплатен паркинг “, сподели кметът на Китен Николай Марков.

Марков е безапелационен, че тези паркоместа би трябвало да са за свободно паркиране. Това е философията, която изповядва и кметът на Общината доктор Димитър Германов. Плановете са скоро там да бъде завършен един страховит свободен паркинг за всички посетители на Китен и плажа " Атлиман ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР