Наемането на таланти с отворен код е приоритет за мениджърите,

...
Наемането на таланти с отворен код е приоритет за мениджърите,
Коментари Харесай

Уменията по Linux и отворен код са по-търсени от всякога


Наемането на гении с отворен код е приоритет за мениджърите, сочи изследване
(снимка: CC0 Public Domain)

Най-добрият ход за професионално развиване в областта на технологиите е да усъвършенствате своите умения по Linux и отворен код, сочи отчет на Linux Foundation и Edx HR. Позициите за експерти по Linux и отворен код са по-актуални от всеки път.

Въпреки пандемията COVID-19, търсенето на софтуерни нараства. 37% от мениджърите споделят, че ще наемат повече ИТ експерти през идващите шест месеца, съгласно изследване на Linux Foundaion и компанията за онлайн курсове edX.

По-конкретно, 81% от мениджърите споделят, че наемането на гении с отворен код е приоритет и отсега нататък. 56% възнамеряват да усилят наемането на експерти по отворен код през идващите шест месеца.

Отговорът на въпроса за какво е нараснал ползата към Linux и отворения код е елементарен, отбелязва. Според неотдавнашно изследване на Red Hat, 86% от ИТ водачите декларират, че най-иновативните компании употребяват програмен продукт с отворен код, защото тези решения имат по-високо качество, по-ниски разноски за владеене, усъвършенствана сигурност и благоприятни условия за потребление в облака. Така че, даже в тези неприятни времена, търсенето на умения по отворен код е по-високо от всеки път.

93% от наемащите мениджъри оповестяват, че имат проблеми с намирането на чиновници, които познават стратегиите с отворен код. Всъщност 63% споделят, че техните организации са подкрепяли или други запаси, единствено с цел да могат да наемат хора с сходни софтуерни умения. За съпоставяне, през 2018 година единствено 48% са правили това.

Един от изводите от тазгодишния отчет е, че 47% от работодателите са подготвени да заплащат за професионални документи, спрямо 33% през 2016 година „ Възползвайте се от тези благоприятни условия, с цел да изградите своя набор от умения и да усъвършенствате своя опит ”, споделя Мари Луиз ван Дейтеком, шеф по човешки запаси в SUSE.

Докладът за 2020 година регистрира също възхода на DevOps., като 65% от фирмите желаят да наемат повече гении по DevOps, по отношение на 59% през 2018 година

Въпреки пандемията и икономическото закъснение, 37% от мениджърите споделят, че скоро ще наемат повече ИТ експерти, е различен извод от отчета на Linux Foundation и edX.

Онлайн образованието закупи известност в ерата на COVID-19. Цели 80% от работодателите в този момент оферират онлайн курсове за образование на чиновници по програмен продукт с отворен код, спрямо 66% преди две години.

Сертификатите стават все по-важни . 52% от мениджърите са по-склонни да наемат някой със документ, спрямо 47% преди две години. Те са подготвени да платят пари и за узаконяване. 74% от работодателите в този момент оферират да заплащат за узаконяване на чиновници, спрямо 55% през 2018 година, 47% през 2017 година и единствено 34% през 2016 година

Облачните технологии са гореща тематика . Познанията за отворените облачни технологии имат най-голямо влияние при наемане на експерти, като 70% е по-вероятно да бъде нает експерт с тези умения, спрямо 66% през 2018 година

Търсенето за разработчици остава на второ място (59%) след DevOps за първи път в историята на изследването. Инженерите остават третата най-търсена група, с 56%, следвани от архитектите с 41%. SysAdmin-ите бележат голям спад от 49% през 2018 година до 35% през днешния ден. Това евентуално е по този начин, тъй като систематичните админи минават от обичайните си сървърно-ориентирани задания към по-широкото поле на DevOps.

Що се отнася до характерните умения, мениджърите по наемане желаят хора, които познават отворените облачни технологии. 70% е евентуално да наемат експерт с тези умения, спрямо 66% през 2018 година Linux изостава на 69%. е третата най-приоритетна област на знанието, търсена от 48% от наемащите мениджъри. Ако сте занаятчия и на трите, можете да напишете своя лична длъжностна характерност.

„ 2020 година беше сложна година за всички нас, само че е обнадеждаващо да забележим, че отвореният код продължава да дава обилие от благоприятни условия ”, споделя изпълнителният шеф на Linux Foundation Джим Землин. „ Фондацията Linux и нашите членове ще продължат да работят за обезпечаване на софтуерни достижения, които са от изгода за всички, като в същото време се стремят да създадат просветителните благоприятни условия с отворен код по-достъпни ”.
още по тематиката
Всъщност през последната година Linux Foundation започва доста нови класове на Linux и отворен код. Списъкът включва Cloud Engineer Bootcamp, ново ИТ узаконяване от първо равнище и Advanced Cloud Engineer Bootcamp. През 2020 година e регистриран и милионният студент по безплатния въвеждащ Linux клас на Фондацията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР