Наемането на служители в САЩ е продължило с по-умерени, но

...
Наемането на служители в САЩ е продължило с по-умерени, но
Коментари Харесай

Уолстрийт отвори с понижение след данните за пазара на труда в САЩ


Наемането на чиновници в Съединени американски щати е траяло с по-умерени, само че постоянни темпове през септември, а равнището на безработица в страната е спаднало – до 3,5%.

Работните места, без да се вземат поради тези в селското стопанство, са се нараснали с 263 000, което съставлява най-слабия месечен растеж на индикатора от април 2021 година, осведоми Блумбърг, цитирайки публични данни на американското министерство на труда.

Данните демонстрират, че пазарът на труда продължава да предлага забележителен брой работни места и към този момент е резистентен на внезапното повишение на лихвените проценти от страна на Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати. В същото време междинните почасови приходи са нарастнали устойчиво през септември. 

Икономистите чакаха работните места да набъбнат с 255 000, а равнището на безработица – да се резервира на равнище от 3,7 на 100.

Въпреки че се виждат някои индикации за закъснение на търсенето на чиновници, показани в скорошния спад в основаването на нови работни места, американските работодатели, доста от които към момента не разполагат с нужния им личен състав, не престават да наемат със постоянни темпове. 

Силата на пазара на труда в страната освен е в основата на потребителските разноски, само че също по този начин подтиква растежа на заплатите, защото предприятията се конкурират за стеснен брой евентуални чиновници.

Същевременно УРФ се надява за балансиране на пазара на труда – равнене сред търсенето и предлагането), за изстудяване на растежа на заплатите, и в последна сметка, и на инфлацията.

След публикуването на отчета фючърсите на акции спаднаха, а доходността на държавните облигации се увеличи, защото положителните данни потвърдиха мнението измежду вложителите, че УФР ще продължи нападателните си дейности за стягането на паричната си политика.

Основните показатели на Уолстрийт отвориха днешната комерсиална сесия с намаления , защото постоянният растеж на американските работни места, както и спадът на безработицата през септември демонстрираха силата на пазара на труда в страната. Това дава на УФР повече благоприятни условия да се придържа към огромните нараствания на лихвените проценти, осведоми Ройтерс. 

Промишленият показател Дау Джоунс загуби 241,7 пункта или 0,81% при отварянето си до 29 685,27 пункта.

По-широкообхватният Стандард енд Пуърс 500 понижа с 37,8 пункта или 1,01% до 3706,74 пункта.

Високотехнологичният Насдак спадна с 196 пункта или 1,77% до 10 877,28 пункта.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР