Наемането на шезлонг и чадър по родното Черноморие остава без

...
Наемането на шезлонг и чадър по родното Черноморие остава без
Коментари Харесай

Цената на сянката: Колко струва наемането на чадър по курортите около Варна и Бургас?

Наемането на шезлонг и чадър по родното Черноморие остава без смяна. Репортерите на bTV Йордан Фотев и Елеонора Дъбова ревизират каква е цената на сянката по морето и скъпо ли е да се разхладиш с питиета и сладоледи на плажа.

Северното Черноморие е с рационални стойности за чадър и шезлонг, само че все пак туристите са малко. В курорта „ Албена “ шезлонг с чадър е 14 лева – всеки продукт е по 7 лева Малко по-скъпо е в курорта „ Златни пясъци “ – там всеки продукт е по 12 лева до момента в който в курорта „ Св. св. Константин и Елена “ цената на плажните такъми е сред 8 и 10 лева за продукт.

По плажовете текат довършителни действия - на първи юни ще бъдат сложени чадъри и шезлонги

Най-евтино е на плажа във Варна – заплаща се по 5 лева за чадър и още толкоз за шезлонг. Идентични са и цените в Бяла, най-южният град във Варненска област.

Снимка: bTV

„ За поредна година цените са без смяна. Във варна комплекта „ чадър и два шезлонга “ е 15 лева, а на „ Св. св. Константин и Елена “ цените на продукт са сред 8 и 10 лева Смятам, че на фона на инфлацията, която беше регистрирана тази година, тези цени са налични. За страдание обаче не отчитаме огромен растеж на туристи от вътрешността на страната “, изяснява Андрей Василев, който е представител на концесионера във Варна и на „ Св. св. Константин и Елена “.

На Северния плаж в Бургас сянката коства 1,2 лв., а шезлонгът също е 1,2 лв.

Според него това лято няма и огромен напор от страна на румънските туристи. Андрей Василев се надява, че картината ще се промени през август, когато хората всеобщи излизат в отпуска . Той обаче регистрира, че обедняването на хората и слуха за замърсяването на морската вода са оказали въздействие върху туристопотока тази година.  

Туристите се тормозят от съдбовни произшествия

Южното Черноморие се отличава със основна ножица в цените на плажните такъми. На северния плаж в Бургас цените са 1,20 лева за чадър и още толкоз за шезлонг. В най-големият курортен комплекс – „ Слънчев бряг “, ситуацията е друго – там плажуващите би трябвало да си подготвят до към 10 лева

„ Така сме заложили цените още при подаването на офертата и се придържаме към контракта си през целия интервал на концесията. Трудно се поддържа плажа с тези цени, само че ние въпреки всичко съумяваме да го вършим “, концесионерът на плажа „ Бургас-Север “ Симеон Цветков.

Снимка: bTV

Според него сезонът също е по-слаб от предходния. В самият град Бургас туристите са от вътрешността на страната, до момента в който по-курортите отдъхват най-вече чужденци.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР