Наелектризиращо музикално преживяване –динамичен саунд, екстремен ритъм, бързи китарни рифове

...
Наелектризиращо музикално преживяване –динамичен саунд, екстремен ритъм, бързи китарни рифове
Коментари Харесай

Модерните войни на рокенрола забиват на „SCHOOL of ROCK FEST“ - Бургас

Наелектризиращо музикално прекарване –динамичен саунд, рисков темп, бързи китарни рифове и дръзки текстове - С тази поръчка, въодушевени от класиците в прогресив рока и метъла, участниците “SCHOOL of ROCK FEST ”си слагат амбициозната задача да сграбчен към този момент привикналата на високи стандарти в музиката бургаска аудитория, още с първото издание. Мега концертътще се организира на 27 май. Началото е 17.00 часа, а сцена на музикалното събитие ще е Балюстрадатадо Културен център „ Морско казино “. Там забият шест училищен банди- всяка от тях подготвена да разчупи стандартни рамки и стилови избрания, и да предложи авторска музика и нова доза пресен въздух в българската рок и различна сцена. Почитателите на твърдия саунд ще могат да чуят: Внапредвид,Obelysk, Scarlet Clouds, Crystal Dust, Do Not Disturb, HELLBOUND. Зад тях стоят възпитаници и студенти от Немската езикова гимназия „ Гьоте ”, Търговската гимназия, ПМГ „ Акад. Никола Обрешков ”, НУМСИ „ Проф.Панчо Владигеров ” и ВУЗОВЕТЕ „ Проф.д-р Асен Златаров и БСУ.

Организатор на проявата е Община Бургас. „ Всъщност, концепцията за това събитие е на кмета на Бургас Димитър Николов. И тя е още от 2014 година “, сподели Анелия Казакова от пресцентъра на локалната власт. А пред слушателите на Дарик Югоизток повдигна завесата в задатък: „ На сцената ще забележим доста надарени деца. Това новите съвременни войни на рокенрола “.

Целта е да се разпространяват и подтикват изгряващите групи, да им даде опция за изява по пътя им към огромната сцена.

Музикантите към този момент са заели стартови позиции за наслада на многочислените почитатели на жанра и оповестиха и фестивалния сет- авторска музика, същински рок, с типичен саунд, само че и затвърждаващи личното им звучене.

Ето и участниците в първото издание на “SCHOOL of ROCK FEST ”:

Obelysk е най-младата метъл тайфа. Участието ѝ във фестивала ще бъде дебют за Павела Христова, Полина Георгиева и Димитър Иванов.

Scarlet Clouds е младежка група, която може да се опише с доста стилове: гръндж, рок, различен рок. Бандата има и няколко авторски песни в репертоара си, дружно с многото кавъри, които ще вдигнат публиката на фестивала.

Вокал и китара- Антон Гаров

Китара-Мартин Подмолов

Бас китара – Jimmy

Барабани – Стелян Николов

Пиано – Михаил Василев

Crystal Dust e основана през февруари тази години. Изпълнява авторски песни и кавъри на известни песни в жанр indie rock, punk-rock и garage rock на британски и съветски език.

В групата са:

Екатерина Молчанова - вокал

Елена Середа – китара

Артем Долгих - бас китара

Валентин Чупин – барабани

Do Not Disturb (DnD) е основана през 2022 година Стилът ѝ е поп-пънк, алт-рок и върджинкор, повлияна е от групи, като Weezer, Green day и Nirvana.

Групата се състои от:

Стилияна Добрева – вокали

Димитър Атанасов - бас китара

Ида Перчемлиева – барабани;

Светозар Стамболиев - китара

Внапредвид е бургаска различна рок група, основана през лятото на 2022 година. Момчетата и девойките в нея са мощно повлияни от българската ъндърграунд сцена. Имат няколко авторски части. Публиката ще има опция да чуе:

Полина Георгиева - китара/вокал

Моника Бахарова - китара/вокал

Хелена Русева - барабани

Димитър Георгиев - пиано

Даниел Георгиев - бас китара

Hellbound е траш метъл тайфа учредена през 2022 година. Вдъхновена е от колоси като Metallica, Sepultura, Pantera и др.Освен осъществяване на кавъри, групата има и собственни композици.

Димитър Николов – Вокалист

Виктор Новачев – Басист

Преслав Димитров – Китарист

Ярослав Дейнека – Барабанист

В звуковия файлчуйте какво споделиха в ефира на Дарик Югоизток Анелия Казакова и част от музикантите, които ще се изявят на сцената на фестивала:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР