Надзорният съвет на НЗОК трябваше да констатира, че управителят на

...
Надзорният съвет на НЗОК трябваше да констатира, че управителят на
Коментари Харесай

Фрогоко: Гузна съвест гризе Жени Начева и Кирил Ананиев за махането на проф. Плочев

Надзорният съвет на НЗОК трябваше да установи, че шефът на Касата проф. Камен Плочев е в болничен повече от 3 месеца и по тази причина би трябвало да сезира Народното събрание, с цел да бъде заменен. Това изясни пред Фрогнюз някогашният подуправител на НЗОК доктор Димитър Петров.
Вероятно ръководителят на Надзорния съвет Жени Начева и здравният министър Кирил Ананиев се усещат гузни да предизвикват неговата промяна поради спора сред тях, подбуден от разкриването от доктор Плочев на големите ни отговорности към непознати фондове. Задълженията от 208 млн. лева към непознати фондове се знаят доста по-добре от здравния министър и ръководителя на Надзорния съвет, само че те не са били оповестявани.

Няколко дни преди да стартира процедурата по отстраняването на Плочев Ананиев съобщи, че желае да работи с него. Бяга като демон от тамян от обвиняванията, че всичко се режисира от него и Жени Начева.

Д-р Димитър Петров даде рекомендации какъв би трябвало да бъде новият шеф на Касата.

„ Новият шеф на Касата би трябвало да схваща от здравно обезпечаване. Трябва да бъде специалист, а не политическо лице.

Управителят не би трябвало да бъде подвластен от министъра и да бъде негова функционалност. Така ще се опази независимостта на Касата, която по закон е самостоятелен орган.

Трябва да има ясно разграничаване сред функционалностите на Надзорния съвет и на шефа. Неговите пълномощия постоянно се изземват от Надзорния съвет и се принизяват”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР